Itthon » Gazdaság

Eredményes tanácsülés, pénzt kaphatnak a közalkalmazottak

Azonnali tanácsülést hívott össze mára Bunta Levente polgármester, ahol a megszokott összetűzések ellenére egyhangúan szavazták meg a költségvetés módosítását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

tanacsules0903
tanacsules0903
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. március 09., 17:05
5 hozzászólás. 

Bevezetőjében a városvezető közölte, sürgős problémát kell megoldani, ugyanis a Pénzügyminisztérium műhibájának „köszönhetően" zárolták a város bankszámláit, nem lehet fizetést utalni a költségvetésből fizetett alkalmazottaknak. Mint elmondta, a problémát az okozta, hogy idéntől a város tulajdonában és ügykezelésében van a kórház, ám a megnövekedett személyi költségek fedezésére nem ad lehetőséget a jelenlegi törvénykezés.

A 2010-es büdzséből 4,3 millió lejt tettek ki a személyi jellegű költségek, idén ezt 2,5 millióval kellett volna bővíteni, ám a pénzügy 4,6 millióban maximalizálta az ilyen típusú kiadásokat. Bunta véleménye szerint egy műhibáról van szó, melynek ideiglenes orvoslata szerint idén az első két negyedévben 10-10 százalékkal csökkentik a városi kórháznak szánt pénzt, a két utolsó negyedévre pedig gyakorlatilag fedezet nélkül hagyják az intézményt, ám addigra megoldódik a kérdés.

Megtudtuk, nem ez az első eset az országban, idén több önkormányzatnál is volt hasonló példa – a kérdéses települések esetén a pénzügy már korrigálta tévedését, Székelyudvarhelyen ez későbbre várható.

A polgáriak álláspontja szerint a hibát nem a Pénzügyminisztériumban vétették, hanem a polgármesteri hivatalban, a költségvetés összeállításakor. Molnár Miklós tanácsos kifejtette, azt szeretnék, ha megkeresnék a felelőst, ám ettől függetlenül az RMDSZ-es városatyákkal egyetemben az MPP képviselői is megszavazták a tervezetet, így akár már ma is kaphatnak pénzt a költségvetésből fizetettek.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2011-03-09 18:23:15
Hol volt a merleg nyelve? Mikor kiderul, hogy elcsesztek az egesz koltsegvetest, akkor az mpp kell jojjon, es megoldja a helyzetet? Hol van az ellenseges magatartasuk, polgarmester?
avatar
esz.
2011-03-09 19:29:31
a megfogalmazás
Mi az, hogy pénzt kaphatnak a közalkalmazottak? Kézhez kaphatják végre a fizetésüket, amire egész hónapban rádolgoztak! Úgy hangzik a cím, mintha valami kegyes jutalomban részesülnének a tanács kegyessége és eredményessége folytán. Ugyan!!
avatar
kicsiewy
2011-03-10 09:32:02
100 %-alékosan egyetértek az előttem szólóval.
Nem ajándékot várunk, hanem azt, a pénzt, amire rádolgoztunk!!!!!
Amúgy meg még most sincs pénz a kártyán!!!
:angry:
avatar
eperke2
2011-03-10 10:51:02
Akár már ma is??????? Ahhoz képest, hogy hétfőn kellett volna hozzájutnunk ahhoz, amiért megdolgoztunk, óriási kegy, hogy LEHET, már ma is megkapjuk!!!!!......Gondolom, a számlafitetéseknél nekünk is azt kell mondanunk mosolyogva, hogy "lehet, hogy már ezen a héten ki tudom fizetni..." Ja, és közben tűrni a lesújtó pillantásokat...
avatar
kicsiewy
2011-03-10 19:26:16
Éééés még mindig nincs pénz a kártyán!!!! Úgy néz ki ma se eszek semmit ... :dry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."