Itthon » Gazdaság

Halad a szeméttároló ügye

Július 4-én azonnali tanácsülésen fogadtak el két határozatot a Cekend-tetőn létesítendő szeméttároló kapcsán. Lesz hova vigye a trágyát az udvarhelyi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

tanacsules0407
tanacsules0407
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. július 04., 10:58
2 hozzászólás. 

Hétfő reggelre azonnali tanácsülést hívott össze Bunta Levente polgármester – a csütörtökön elbukott két határozattervezetre tértek vissza, a téma a Cekend-tetőn létesítendő szeméttároló előtanulmányának és megvalósíthatósági tervének elfogadása volt. Amint Gergely László RMDSZ-es tanácsos is érvelt, a Nagy-Küküllő nitrát-tartalma egyre növekszik, ez is indokolja az állati eredetű és háztartási (szerves) hulladék elszállítását valamint komposztálását.

tanacsules0407

A tárolót eredetileg Bethlenfalvára tervezték, ám az ottani lakosok és a közbirtokosság nyomására készült el az új terv, ami szerint a Cekend-tetői szeméttelep szomszédságában jönne létre az új tározó. A polgáriak részéről Gálfi Árpád tiltakozott az elképzelés jelenlegi formája ellen, véleménye szerint a kiszemelt helyszín jogi státusza nem tisztázott. Szerinte a terület, vagy legalábbis egy része, a bethlenfalvi közbirtokosságot illeti.

Replikaként a polgármester egy telekkönyvi kivonattal jelentkezett, ami szerint nem merülnek fel jogi problémák, a földterület teljes egészében a város tulajdonában van.

tanacsules0407

Rövid vita után a Szövetség városatyái, valamint Jakab Attila Zöld-párti tanácsos áldásukat adták a tervezetekre, míg a polgáriak tartózkodtak – az igenlők többsége elégséges volt, így a tervezetek átmentek.

Kiemelendő, hogy előtanulmányokról van szó, a most elfogadott határozatok nem jelentik a munkálatok megkezdését, a technikai-gazdasági paramétereket a későbbiekben vizsgálják az illetékesek.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2011-07-04 12:21:32
A mellekelt foton a Polgarmester nem telekkonyvi kivonatot, hanem birtoklevelet mutat.
avatar
petraslajos
2011-07-04 15:13:58
Basszus hogy unja Bunta:))))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."