Itthon » Gazdaság

On-line házikenyér és zakuszka

Pityóka, házikenyér, zakuszka, sajtfélék, lekvár, de még házilaska is rendelhető a világhálón. Háztájit a netről – kattintsunk az Átalvetőre!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon_gazdasag/atalveto1212
Itthon_gazdasag/atalveto1212
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. december 12., 16:59
7 hozzászólás. 

Az Átalvető nevet kapta a Gyulafehérvári Caritas által Udvarhelyszéken útjára indított, a hagyományos termékeket előállító kistermelőket, gazdákat segítő projekt, amelyről első ízben a Míves Emberek Sokadalma kapcsán cikkeztünk. A négy székely település (Nyikómalomfalva, Székelyszentlélek, Pálfalva és Fenyőkút) huszonkét gazdáját egy közösségbe fogó Átalvető azóta már több vásáron is bemutatkozott.

Itthon_gazdasag/atalveto1212

Fotó: Mihály László

Az Átalvetősök szeptemberben a III. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon, októberben a Maros Expón, novemberben pedig a budapesti Millenárison, a Kézműves Magyar Ízek Vásárán is jelen voltak.

November elejétől a www.atalveto.ro honlapon egy on-line értékesítési szolgálatot is létrehoztak, azzal a céllal, hogy „bizalmon alapuló kapcsolati hálózat" alakuljon ki a falusi őstermelők és a városi fogyasztó lakosság között és utóbbiaknak lehetőségük legyen arra, hogy megtapasztalhassák „a vidék hamisítatlan ízeit".

 

Kattints, rendelj!

Az interneten való vásárlás nálunk fele még nem divat, sokan ódzkodnak tőle, attól félnek, hogy becsapják őket.

Az Átalvető teljesen biztonságos és garantált, hogy nem maradunk hoppon. Az online vásárlás előnye különösen most, a karácsonyi roham előtt áldásos, hiszen nem kell egyik boltból a másikba, a piacra szaladni azért, hogy igazi finomság kerüljön az asztalra. Fölösleges futkorászás nélkül, úgymond a fotelből vásárolhatunk igazi, minőségi és eredeti házi termékeket, amelyek az ünnepi menüben is megállják a helyüket.

A honlapon egyelőre tíz gazdasszony és gazda termékét lehet megrendelni. A nyikómalomfalvi Farkas Réka hétféle lekvárt (áfonya, eper, fekete bodza, meggy, két fajta som, zöld paradicsom) és zakuszkát, Magyari Bodnár Imre kecsketejet, Magyari Katalin gyógynövénykeverékeket és paradicsomlevet, Sinka Jenő teákat, Sinka Árpád sajtokat és házi kenyeret, Székely Rozália pedig különböző ízesítésű (barackos, kapros, ribizlis, zöldfűszeres, mákos) tehéntúrókat kínál eladásra.

A fenyőkúti Lőrincz Erzsébettől sajtokat, falustársától, Tófalvi Ilonától pedig házi laskát és pityókát, a székelypálfalvi Vajda Erzsébettől lekvárt, sajtokat és túrót lehet rendelni.

A megrendelés módja nem ördöngös, sőt, roppant egyszerű. Első lépésben a magyar nyelvű honlapon kell regisztrálni, majd a Termékek menüpontban részletesen bemutatott (termelő, termékek, mennyiség, ár) készítmények listájára kattintva kiválasztani a nekünk legjobban tetsző portékát, és leadni a rendelést.

A megrendelt finomságokat a Kossuth Lajos utca 18 szám alatt levő átvételi pontban lehet átvenni hétfőn és pénteken 12–14 óra között. Aki érdeklődni szeretne az a 0736-200.200-as telefonszámot tárcsázza.

Sinka Arnolddal, a Caritas programmenedzserével a Gazdaélet készített interjút, ezt ide kattintva olvashatják.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
LEVI
2011-12-12 17:48:53
Hogyan vegyem át ha dolgozok?
avatar
csz
2011-12-12 21:11:47
Hát nem azért, de az "online rendelésnél" a házhoz szállításnak magától érthetődőnek kellene lennie, ez a heti 2x2 órában (!) való kiszolgálás több, mint nevetséges. Így csak lejáratjuk a helyi termékeket, nem népszerűsítjük.
avatar
anmo
2011-12-12 22:53:01
Indul az atalveto program
Kakan a csomot keresitek. Oszinten nem konnyebb a Kossuth Lajos utcaban felvenni a megrendelt dolgokat mint kimeni Fenyokutra vagy Szekelypalvalvara ?
avatar
hopsz
2011-12-13 08:53:30
Tetszik a kezdeményezés, de tényleg az átlagos munkaidő reggel 8tól du 4ig van. És igen, hétfőn is, pénteken is :) Ezt szerintem is át kellett volna jobban gondolni. Egyik nap délelőtt, másik nap délután. Mert ez így picikét vicces. De mindenképp gratulálok az ötletért!
avatar
gergo
2011-12-13 19:46:10
re:
-ha nem vetted volna eszre ez meg a kezdet legy turelemmel de ha akarsz segiteni a vasarlassoddal megteheted
.
avatar
csz
Hát nem azért, de az "online rendelésnél" a házhoz szállításnak magától érthetődőnek kellene lennie, ez a heti 2x2 órában (!) való kiszolgálás több, mint nevetséges. Így csak lejáratjuk a helyi termékeket, nem népszerűsítjük.
avatar
gombocke
2011-12-14 18:49:06
Tudna valaki tanácsot adni,hogy lehetne ezen a módon értékesíteni a hagyományos termékeket annak is aki nem tagja ennek a csapatnak?Szűkséges vállakozói engedély és élelmiszerbiztonsági ellenőrzés?Köszönöm előre is.
avatar
gergo
2011-12-14 20:46:10
termelo
en is eladnam amibol tobb termett az iden ugyanis jo termes volt, de nincs idom a piacra kiallni talan hazhoz is vinnem ha meg tudunk egyezni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."