Itthon » Művelődés

Henry Sugar szerencséje és a kútba esett kutya

Kitűnő előadásokkal folytatódott vasárnap a negyedik dráMA színházi fesztivál: két darabban összesen három színészt láthattunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. október 17., 12:27
0 hozzászólás. 

 

 

A délutáni előadás a koncertteremben kialakított stúdiótérben zajlott - Roald Dahl Henry Sugar meghökkentő történeteit Barabás Olga átdolgozásában és rendezésében láthattuk, Puskás Győző előadásában. Puskást a Hahota társulat egyik megalapítójaként és frontembereként, illetve bábszínészként is ismerjük, de ezúttal nem bohózatot, hanem egy nagyon nehéz, egyszemélyes darabot adott elő.

Másfél órán keresztül egyedül lekötni a nézők figyelmét nagy kihívás – az előadó számára talán ez jelentette a legnagyobb megpróbáltatást. A több történetet a rendező gyúrta egy monológgá, amit öt dal is megszakít (Apostolache Zénó zenéje, Fehér Csaba dalszövegei), Puskás számára a taps jelezte, hogy sikerült. Tulajdonképpen ő és barátja, Henry történetét mesélte el, több karaktert is megformálva – a szerencse „megcsinálása", az élet jobbá tétele a céljuk, de mindketten belebuknak.

Az esti előadás egy kortárs román dráma (Matei Vişniec: Kenyérrel a zsebben) volt, Patkó Éva rendezésében, a nagyszínpadon kialakított stúdiótérben. A kétszereplős (B. Fülöp Erzsébet és Tompa Klára) előadás minden másodpercét élvezetes volt nézni és hallani, Vişniec abszurd drámája magával ragadó.

Egy kútba esett kutya körül vitatkozik, tervezget, veszekszik, mérgelődik két nő, akiknek karakterei tulajdonképpen mai világunk átlagfigurái. Azonban még az sem biztos, hogy a kutya a kútba esett, az sem biztos, hogy él, illetve az is lehet, hogy a kutya valamelyik nőé. Követ dobjanak neki vagy kenyeret, netán kihúzzák kötéllel? Semmi nem dől el, a kutya a kútban marad, viszont a két színész alakítása egyszerűen lehengerlő volt, az előadás tovább emelte a kortárs drámatalálkozó színvonalát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."