Itthon » Ifjúság

Munkanélküli végzősök, sorakozó!

Még pár napig jelentkezhetnek a munkaerő-elhelyező ügynökségeknél azok a fiatalok, akik idén fejezték be középiskolai tanulmányaikat. Vidd a dossziéd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Munkaerő-elhelyező ügynökség
Egyetemistáknak is jut hely
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. július 25., 06:35
0 hozzászólás. 

A törvény értelmében június 1-jétől július 29-ig jelentkezhetnek „sommernek" azok a fiatalok, akik idén fejezték be középiskolai tanulmányaikat.

Tömegre járatva

A Hargita Megyei Munkaerő- elhelyező Ügynökség székelyudvarhelyi irodájában, a Bethlen Gábor utca 2. szám alatt ma is csúcsforgalom volt. A szükséges iratokkal felfegyverkezett fiatalok egymásnak adták a kilincset.

A last-minute tömeg egyrészt annak tudható be, hogy a középiskolákban nem tájékoztatták a végzősöket arról, hogy már múlt hónap elejétől jelentkezhettek volna munkakeresőnek – tájékoztatott Kerekes Mária-Magdolna irodavezető.

Kerekes elmondta: a jelentkezési határidő július 27-én, pénteken jár le, s bár az ügynökségnél ezen a napon nincs ügyfélfogadás, kivételt tesznek. Így azok a középiskolások, akik idén érettségiztek, függetlenül attól, hogy sikerült-e a vizsgájuk, még benyújthatják az aktacsomójukat és bekerülnek a nyilvántartásba.

Ezt tedd a mappádba

A dossziénak tartalmaznia kell az eredeti személyi igazolványt és születési bizonyítványt, illetve ezek fénymásolatát, a munkaképességet igazoló, a háziorvos által kibocsátott igazolást.

Szükséges továbbá, ha van, az érettségi diplomáról készült fénymásolat, vagy az iskola által a 12 osztály elvégzéséről szóló igazolás.

Egyetemistáknak is jut

A hat hónapig járó 250 lejes munkanélküli segélyre azok is jogosultak, akik tovább akarják folytatni tanulmányaikat, és már jelentkeztek valamelyik felsőoktatási intézménybe – mondta Kerekes. Nekik tudniuk kell, hogy amennyiben felvételt nyertek, három napon belül kötelesek jelentkezni a „sommer irodában", hogy kikerüljenek a nyilvántartásból.

Munkaerő-elhelyező ügynökség

A munkanélküli segélyre az egyetemet, főiskolát végzettek is jogosultak – nekik a szesszió végétől számított 60 munkanapon belül kell jelentkezniük az ügynökségnél.

Az udvarhelyi irodában eddig közel 240 frissen végzett középiskolás fiatal jelentkezett munkakeresőnek, de ez a szám a pénteki határideig még növekedni fog.

A székelyudvarhelyi iroda 8 órától 16 óráig tart nyitva, az ügyfeleket munkanapokon 8 -13 óra között fogadják, de tekintettel a közelgő határidőre, a későkásákat sem utasítják el – mondta Kerekes.

Aki érdeklődni szeretne, az a fenti időpontban megteheti személyesen az udvarhelyi ügynökségnél, vagy a 0266- 217820-as telefonszámon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."