Itthon » Ifjúság

Pénteken Városi Gólyabál, egyenesen Las Vegasból

A hét végén kerül sor a hagyományos Városi Gólyabálra, melynek főszereplői a sulik idei gólyakirályai és királynői.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon
Itthon
szerkesztoÍRTA: VASS ORSOLYA
2010. november 17., 15:04
0 hozzászólás. 

Városunk mind a nyolc középiskolája képviselteti magát a vetélkedőn, így összesen tizenhat gólya fogja összemérni erejét, ügyességét, hangját és természetesen szerencséjét, péntek este 7 órától a Siculus Ifjúsági Ház színpadán.

A teljes estét átfogó téma, a kaszinók és szerencsejátékok színes világa, Las Vegas. Ennek szellemében jelennek meg a különböző iskolák elsőévesei a porondon, valamint a közönséget is a Las Vegasi pénzesővel csalogatják a szervezők. Az ötlet az UFF önkéntes diákjainak fejéből pattant ki. „Szerettük volna, hogy a gólyabál ne egy megszégyenítés legyen a kilencedikeseknek, hanem egy műsor, egy show, ami a közönség szórakoztatásáért van, de úgy, hogy közben a gólyák is jól érezzék maguk" – mondták a szervezők egyhangúan. És mi lenne jobb téma erre, mint a fényűző Las Vegas, a világ egyik legnagyobb szórakoztatási, bevásárlási és szerencsejáték-központja. Éppen ezért a gólyák felkészítése közvetlenül az utolsó, Refi nyertes pár kihirdetése után megkezdődött. A diákok szombat óta folyamatosan tánc próbálnak, videót készítene, énekórára járnak, egyszóval erre a hétre megváltozott az életük.

SzaszaA várható próbákról

A programot végignézve, nem megszokott próbákat fogunk pénteken, a színpadon látni, hiszen az eddig a szervezők törekedtek minél nyakatekertebb, komplikáltabb ügyességi próbák elé állítani a versenyzőket, a városin azonban több versenyszám szól a beszédkészséget, színpadi mozgást felmérő feladatokról. A fő témához hűen több alkalmuk lesz a versenyzőknek kockáztatni addigi pontjaikat, és ha szerencséjük van, akkor duplázhatják is sikereiket. Nem marad el a tánccal és énekléssel kapcsolatos feladvány sem, de kicsit minden másképp, Las Vegasosabban kerül bemutatásra.

A zsűri sem szokványos

A döntéshozó, pontozó társaság összetétele is eltér az eddigi eseményekétől, hiszen a zsűriben ülő személyek száma megegyezik a színpadon vetélkedő csapatok számával, természetesen nem véletlenül. Az idei Városi Gólyabál szervezői több megbeszélést is tartottak a pontozók helyes megválasztásáért, így jutottak a mostani döntésig, miszerint amelyik iskolából szerepelnek gólyák a színpadon, abból az iskolából legyen egy volt diák a zsűri asztalánál. Így alakult ki, hogy egyetemistákból, pályakezdőkből vagy éppen mesteri képzésen lévők döntik el, hogy kik legyenek, akik a Megyei Gólyabálon képviselik Székelyudvarhelyt.

Az eseményen természetesen a közönségre is gondoltak a szervezők, hiszen a gólyabál szórólapja egyben tombola is, amivel magát a főnyereményt, a Jackpotot nyerhetik meg az odalátogatók.

A Városi Gólyabál eredményhirdetését követően nagytermes Valami Buli fogadja az ünneplőket, a teljes estére 7 lej a beugró, mely már elővételben is megvásárolható a Kossuth utca Tea Pubba, vagy az UFF irodában.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."