Itthon » Ifjúság

Székelyföldi Rockmaraton – olcsóbb és jubilál akár esik, akár fúj!

A minőségi zajok fesztiváljaként aposztrofált Székelyföldi Rockmaraton jubileumi kiadásának újdonságait ismertették a szervezők.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

rockmaraton2010_1nap
rockmaraton2010_1nap
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 16., 16:01
0 hozzászólás. 

Öt nap, 35 zenekar, a tavalyinál alacsonyabb jegyárak, ingyenes sátorhely, sörsátor, minőségi hang-és fénytechnika és természetesen, buli a javából. A klasszikus helyszínen, a szejkefürdői domboldalban július 5-9. között a tizedik születésnapját ünneplő Székelyföldi Rockmaraton jubileumi programja a már jól bevált maratonos hagyományok és a megújulás jegyében készült el.

rockmaraton2010_1nap

„Próbáltunk idén is újítani, bővíteni a felhozatalt és tematikusabbá tenni a fesztivált, így a nulladik napot követően, július 6.-án, délután 3 órától a székelyföldi rockbandáké lesz a nagyszínpad" – harangozta be a fesztivál legnagyobb újdonságának számító Open Estet Orosz Pál Levente a Zeneudvar Kulturális Egyesület részéről.

A Hargita Megye Tanácsával közösen megszervezett Open Esttel a székelyföldi rockbandákat akarják felkarolni, támogatni és természetesen reklámozni, épp ezért a jegy ára sem húzós: a hét zenekar koncertjére a belépő 35 lejt kóstál. Ugyanezért az árért három másik zenekart, többek közt a fesztivál egyik sztármeghívottját, a punk rockot játszó és nyomdafestéket aligha tűrő szövegeiről híres Rózsaszín Pitbullt is meghallgathatja aznap este a közönség.

Ami a belépőket illeti, a szervezők kellemes meglepetéssel szolgálnak a rock katonáinak, ugyanis a tavalyihoz képest 20 százalékkal olcsóbban kínálják beugrókat. Így az ötnapos bérletet 150, a napijegyet 40 lejért lehet megvásárolni a helyszínen.

Hasonlóképpen 20 százalékkal nőtt tavalyhoz képest a külföldi zenekarok száma is. A szejkefürdői nagyszínpadon összesen 28, zömében külhoni zenekar tépi a húrokat. Többek közt az Ismerős Arcok, a hazajárónak számító és az elmúlt évek legnagyobb slágereivel fellépő, best of koncerttel kecsegtető Ossian, de itt lesz a Depresszió és az utolsó, szombati nap nagyágyúja, a P. Box zenekar is. Az ötnapos maratont a Rükcwartz koncertje és pirotechnikai showja zárja.

Itthon_Ifjusag/rockmaraton2011/elo

A tizedik maraton egyik sztárja, az Arkona

Az idegenlégiós sztárcsapatot a nyugati színpadokon otthonos és nemzetközi hírnévnek örvendő orosz banda, a moszkvai Arkona képviseli, akik az utolsó napon lépnek fel a Szejkefürdőn.

Az előző évekhez képest változást jelent, hogy a hagyományos Hammerworld napot megfelezték, így július 8-án, pénteken és a zárónapon, július 9-én, szombaton is négy-négy zenekar kalapál.

A koncertek szokás szerint délután 3 órakor kezdődnek, de azért, hogy a rockerek ne punnyadjanak sátraikban, délelőtt vetélkedők, versenyek lesznek és a legjobbak idén is elnyerik megérdemelt jutalmukat.

Tavaly már bizonyítottan bevált, és ha kell, az idén is biztos menedéket nyújt a zápor és a tűző napsütés ellen a 300 négyzetméteres fesztivál-sátor, biztosított a Rockmaraton hang- és fénytechnikai felelőse, Guszti, azaz Jére Ágoston. Hozzátette, a vájtfülűeknek aggodalomra okuk nincs, mert a dübörgés idén is minőségi lesz, minden zenekar kiválóan fog szólni és ez vonatkozik a névtelenebb zenekarokra is, akiket (eltérően a bevált szokástól) nem kevernek le. A nagy mellett a kisszínpadot is felállítják, itt a koncerteket követően lehet dedikáltatni.

A Rockmaraton teljes programja és a rendezvényekkel kapcsolatos aktuális információk a rendezvény honlapján olvashatóak.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."