Kultúra » Zene

Új helyszínen dübörög a Rockmaraton

Pécs helyett sokkal közelebb, Dunaújvárosig kell utazni, ha csápolni akarsz. Csörge-tó és Malomvölgy után Szalki sziget. Kipróbáljuk!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Rockmaraton2015-ki
Fotó: Facebook
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. július 08., 10:17
0 hozzászólás. 

Örömmel jelentjük, hogy a pár éve még haláltusáját hirdető Rockmaraton nem jutott a szejkefürdői kistestvére sorsára, épp ellenkezőleg: nem csak jócskán túlélte maturanduszát, hanem idénre újjá is született! Jövő héten már nem a Pécs közeli Malomvölgyben rendezik, hanem a Dunaújváros melletti Szalki szigeten, épített vizesblokkokkal, saját pancsolóval, árnyékosabb sátorhelyekkel, mi több, a Casanovának is lesz alternatívája. Nem mellékes az sem nekünk, udvarhelyieknek, hogy mintegy 100 km-rel közelebb lesz, így most már örülünk, hogy tavaly hazafele nem retúrjegyet vettünk...

A jelszó: 1 hét – 4 színpad – 120 zenekar

A közelünkben rendezendő leghosszabb fesztiválon nem lesz idő lazsálni (na jó, napközben a válságkocsmát is el kell tartani), ugyanis délután fél hattól hajnali négyig fogják tépni a színpadokon a húrokat, kizárólag rock/metal és punk/hardcore stílusokban. Ráadásul a negyed évszázadi jubileumra való tekintettel 25 külföldi együttes teszi tiszteletét a fesztiválon, köztük a német metal úttörői, a Helloween, vagy a punk zászlóvivői, a The Exploited.

Rockmaraton2015-1

Hétfőn rögtön oda lehet térdelni, s ennek eredményeképpen másnap a lánykérés sincs kizárva, ami pedig Hatóságilag Tilos, az a rockmaratonon szerdán megengedett.

Lehetne még sorolni, de aki még mindig csak a koncertek miatt fesztiválozik, állíthatja is össze a saját kis programját, ebből kiindulva.

Ne feledjétek, hogy van élet a színpad deszkáin túl is, ugyanis az Off-rock tanya immár nyolcadik alkalommal, de az új helyszín adta lehetőségeket kihasználva, már bővített programokkal várja az aktívabbakat: nem maradhat el az arcvadászat, a headbengelő verseny, a metálkvíz, a Kalandorock, a beer-pong és reméljük, a vizes póló verseny sem! Ugyanakkor a Pancsoló Rocker keretén belül Béjvaccsra invitálnak, így gondolom, lesz „miccsezés" is... A Sportsarockban pedig végre kipróbálhatjuk (többek közt) a pentaquét!

Rockmaraton2015-2

A válságkocsmában idén is rockerbarát árakkal várnak, s a honlap szerint idén megemberelték magukat a szervezők, ugyanis nem olyan szegényesnek ígérik a konyhát, mint tavaly!

Budapestről rockervonat

Idén is indul rocker vonat a fővárosból - kétszer is! Mivel a nagy igényre való tekintettel (és hogy a hét tényleg egy hét legyen) már vasárnap délután megnyitja a fesztivál a kapuit, két gyülekezőt is hirdetnek a közösségi oldalon.

Szóval a program adott, a leutazás hangulatosnak ígérkezik, bakancsot elő, hüvelykujjat az égnek, jó utat mindenkinek, hogy a lehető legtöbben találkozzunk megint ott! Rockfater már el is indult!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."