Lyukasóra » Rendezvények

Nem halt meg a Rockmaraton?

Kopjafát állítana és egynapos, költöztetett rendezvénnyel lehelne életet a Székelyföldi Rockmaratonba a Zeneudvar Kulturális Egyesület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Superbutt a Rockmaratonon
Fotó: Szász Attila/archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. június 21., 16:40
1 hozzászólás. 

A székelyföldi rockfesztivált nyolc éve szervező egyesület képviseletében Jére Ágoston az idei és jövő évi tervekről számolt be. Megtudtuk, a tavalyelőtti fesztiválon a Tankcsapda koncert óriási összegeket vitt el az egyesület kasszájából így a 2011-es, jubileumi maratont nem tudták megfelelően tető alá hozni – most a költözés mellett döntöttek.

Jére egy olyan helyszínt szeretett volna, ami még öt-tíz évig otthont adhat a Székelyföldi Rockmaratonnak, így a tervek szerint a jövőben Homoródfürdőn lehet majd zúzni. Ezek egyelőre távlati elképzelések: Jére arról számolt be, hogy folynak az egyeztetések a területet birtokló kápolnásfalusi közbirtokossággal, valamint Hargita Megye Tanácsával, ahonnan támogatást remélnek.

A Rockmaraton társszervezője úgy nyilatkozott, Borboly Csaba személyesen biztosította támogatásáról, ám ezt csak a helyhatósági választások után tudta megtenni, ezért idénre már nem volt idő megszervezni a fesztivált.

E helyett látnak reményt arra, hogy szeptember elején egynapos rendezvényt hozzanak össze Homoródfürdőn, ahol a tervek szerint Kalapács József egyik zenekara, valamint a Rückwärts és egy meg nem nevezett német zenekar fognak fellépni. Az elképzelések szerint ekkor már a távlati tervekről is beszámolnának és jövő júniusban már az új helyszínen szerveznék a fesztivált.

Jére ugyanakkor egy kopjafa elkészítését és felállítását is tervezi. Ezt a Szejkefürdőn, a színpad közelében helyeznék el, rajta egy réztáblával, amin a maratonon korábban fellépő, de időközben az élők soraiból eltávozott zenészek nevei szerepelnének.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2012-06-21 18:26:00
A SAMFEST 45 lej kétnapra. RAGE, Korpiklaani, Kalapács, Ossian zenekarokkal, persze ezek mellett még sok más zenekarral is.

Ebből kellene példálózni. Lehet kisebb költségvetéssel nagy fesztivált tető alá hozni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."