Itthon » Ifjúság

Gall gólyák és az elveszett varázsló refi módra

Pénteken a refisek is megtartották a kilencedikesek középiskolára való felkészítését. Asterix és Obelix uralták a színpadot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

refigolya2910
refigolya2910
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 29., 17:19
0 hozzászólás. 

Az eltűnt varázsló kiszabadítása alcímet is adhatnánk az idei Refi Gólyabálnak, hiszen az elején az elmaradhatatlan kisfilmben erről árulkodtak a szereplők, a gólyák feladatát kiosztva.

refigolya2910

Fotó: Kakasy Botond

Mielőtt azonban nekifogtak volna a megerőltető feladatok teljesítésének, bevonultak a gallá vált gólyák, majd közös produkcióval álltak színpadra a végzősök és a kilencedikesek – indulhatott a beavatás.

A műsorvezetők – a filmhez hűen – rímbe szedve mutatták be a zsűri tagjait, majd ezzel a bravúrral az ifjoncok is elmondták versikéjüket, amiből kiderült, hogy mindegyikük nyerni szeretne. Olyan ix-ben végződő nevű is volt, aki már a városi megmérettetésre gyúrt.

Az első próba vízhordás volt, persze nem egyszerűen: páros váltóban kellett teljesíteni, vagyis az asztalon levő poharakat egy lécre helyezve, a színpadon egyensúlyozva kellett megtölteni a vödröket. Mindezt úgy, hogy az egyes pár a kettessel, a hármas a négyessel és az ötös a hatossal állt versenyben. Addig ment a vízhordás, mígnem egyik fél teletöltötte a vedret, vagy lejárt a kiszabott két perc.

Videó: Csedő Attila

A feladatok közötti időt kreatív közönség-kvízzel töltötték ki a szervezők. Arra a kérdésre, hogy tudod mikor jelent meg az első Asterix és Obelix képregény? őszinte válasz is elég volt. A nemmel válaszoló (merthogy nem tudta) vihette is az ajándékot.

Mivel a gólyabál tétje nem volt kevesebb, mint a varázsló kiszabadítására kiképezni a Refi galljait, így nem okozott meglepetést a fegyverkészítés. Ebben a feladatban egy darab drótot és egy adag befőttes gumit kaptak a jelentkezők.

Akinek volt gyerekkorában bolhaparittyára keresztelt „hadászati eszköze", annak ez nem jelentett gondot. Viszont a teljesítéshez célba is kellett találni a római vérre áhítozó csúzlival, méghozzá három lövésből.

refigolya2910

Utolsó negyedéhez érkezett a gólyabál, amikor két galltól búcsút vett a nagyérdemű: Perix és Emőtrix valamint Gyurix és Emix hagyták el a világot jelentő deszkákat. Nem történt sérülés, csupán a pontok alapján maradt a négy legjobb és folytatódott a felkészítő.

A falu druidája római fogságban lévén, a talpraesett galloknak kellett varázsfőzetet keverni. A hozzávalók, mint például a narancslé vagy a mandarinkompót adottak voltak. Mint a történetben, itt is a jó arányt kellett eltalálni, ugyanis a zsűri ízre és esztétikára is pontozta a csodaturmixot.

refigolya2910

Negyedszerre is a rátermettséget mérték: mivel Asterix és Obelix elnémult a filmvásznon, ezért a gall gólyák adták kölcsön hangjukat. Volt, aki itt is parádézott és rímbe szedve szinkronizált.

Eddig tartott a megfeszített munka, innen a zsűri pontszámai döntöttek a gólyakirályi és királynői címről, de előtte a Face Today csapott a húrok közé.

A refi gallos gólyabáljának buli előtti utolsó mozzanata (a legvégső a DJ Messino vezényletével zajló Valami Buli volt), az eredményhirdetés következett. Negyedikként az egyes sorszámú pár végzett, a harmadik legrátermettebb páros pedig a hatodikként induló Ágix és Barnix lettek. A dobogó majdnem legmagasabb fokára Zsuzsix és Zolix állhattak, míg a koronát Beatrix és Artúrix kapták.

A többi gall harcost megnézheted fotógalérinkában, ide kattintva



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."