Itthon » Ifjúság

Ismét pénzhez juthatnak a sulisok

Újabb pénzalap pályázható meg a Közösségi Alapítvány YouthBank programján keresztül. Ti is kérhettek tizenötmilliót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 29., 14:53
0 hozzászólás. 

Befejezte a pénzgyűjtést és mától várja a pályázókat a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programja. Vári Anna önkéntes, a program egyik koordinátora elmondta, a tavalyi karácsonyi vásáron, a Mesevároson, a YouthBank Sztár vetélkedőn és a Pub's Night akción a tizenegy önkéntes 1350 eurót gyűjtött össze. Ezt az OTP bank megduplázta, így az udvarhelyszéki középiskolások most összesen 2700 eurót pályázhatnak meg.

Itthon_Ifjusag

Fotó: Csedő Attila

Vári arról tájékoztatott, hogy a minimum háromfős, udvarhelyszéki középiskolás csapatok máris jelentkezhetnek pályázataikkal, melyekkel egyenként legfeljebb 1500 lejt igényelhetnek különböző célokra. Fontos, hogy a támogatást olyasvalamire költsék, ami minél több embert érint, a helyi közösséget érinti, és az sem baj, ha kreatív, újszerű ötletekkel állnak elő a fiatalok.

A szervezők hangsúlyozták, sem politikai, sem vallási témájú projekteket nem támogatnak, valamint olyan rendezvényeket sem, amely alkohollal, cigarettával, vagy kábítószerrel hozható összefüggésbe.

A YouthBankárok ötletekkel is segítik a potenciális jelentkezőket. Tavaly például iskolás színicsoportot, sportrendezvényeket, erdei iskolát, diáktanácsos Föld-napi pályázatot, angol könyvtár berendezését és zenei vetélkedőt is támogattak.

Az OTP Bank részéről Bordás Attila-András támogatásáról biztosította a YouthBank programot, valamint az SzKA további akcióit is. Véleménye szerint a szabad témaválasztás miatt a pályázati lehetőség játszva tanulást is jelent, valamint hasonlít az EU-s pályázati rendszerhez, így a pályázó fiatalok gyakorlati tapasztalatokkal és esetlegesen üzleti kapcsolatokkal gazdagodhatnak, ami később, a munkaerőpiacon való elhelyezkedés során hasznukra válhat.

A pályázati verseny ütemterve szerint április 13-ig várják a jelentkezéseket, majd egy előválasztás és interjú után április 19-én hirdetik ki a nyertes projekteket. Ezután a diákok felkészítőn vesznek részt, ahol megtudhatják, hogyan kell elszámolniuk a megnyert pénzösszeggel, majd április 26 és június elseje között megvalósíthatják projektjeiket.

A jelentkezés előtt ajánlott elolvasni az SzKA honlapjáról letölthető pályázati útmutatót, majd a pályázati adatlap kitöltésével lehet jelentkezni a YouthBank és az OTP Bank által felajánlott pénzösszeg egy részéért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."