Panaszoktól mentesen zajlik a szavazás

Választási rendellenességekről kérdeztük a székelyudvarhelyi választási iroda elnökét, Rédai Zoltán Józsefet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Szavaznak az Udvarhelyiek
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 10., 19:48
1 hozzászólás. 

„Választási csalásról, olyanról, ami a választások tisztaságát veszélyezteti, nem érkezett bejelentés" – szögezte le Rédai.

Több felhasználónk panaszkodott, hogy a választás napján az egyik párt smsben buzdította a székelyudvarhelyieket, hogy szavazzanak a politikai alakulatra. Erről a székelyudvarhelyi választási irodában nem tudnak: „Jelenleg erről írásbeli bejelentés itt nincs" – fogalmazott az elnök.

Azt is megkérdeztük, hogy ez csalásnak számítana-e, de erről is csak szűkszavúan válaszolt a választási iroda vezetője: "írásbeli jelzést nem kaptunk. Alapfoglalkozásom bíró és feltételezésekbe nem bocsátkozom" – jegyezte meg.

Az egyik párt választási panóját szállító autót láttak a Móra Ferenc Általános Iskola parkolójában – a tanintézményben működnek a 18, 19, 20, 21-es szavazókörzetek. Erről is érdeklődtünk.

„Szögezzünk le valamit, a választási kampány véget ért. Törvény szerint kötelező eltávolítani a különféle választási anyagokat a szavazókörzetek székházáról. Ilyen hivatalos eltávolításról szóló kérdés nem futott be. Tőlünk nem kértek semmilyen eltávolítást" – magyarázta az irodavezető.

Arról, hogy ez legális vagy sem a következő választ kaptuk: „a körzet székházáról kell eltávolítani, ezt írja a törvény."

Olvasóink jelezték, hogy több szavazócédulát is (a kötelező négy mellett pluszban) kaptak néhány körzetben.

„Akkor bizonyára visszaadták és nem használták fel. Amikor konkrétan befutnak a jegyzőkönyvek és elkezdjük azokat ellenőrizni, akkor kiderül, hogy volt ilyen vagy sem" – nyilatkozta Rédai.

Erőszakosságról, rendbontásról nem érkezett jelentés, a körzetekben dolgozó felügyelők szerint nyugodt a hangulat, nem jelentettek problémákat. Több szavazókörzetből is a 2008-asnál magasabb részvételi arányról számoltak be - az urnákat 21 órakor zárják.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fllevente
2012-06-11 08:45:08
Szavazás
Én is kaptam SMS-t az egyik párttól, hogy szavazzak az ő polgármester jelöltjére, de mégse szavaztam rá. A következő választáskor ilyent ne tegyenek, mert panaszt teszek, és feljelentem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."