Itthon » Civilek

Sütő-szobrot állíttatnának Székelyudvarhelyen

A neves író szobrának felállítására szervez adománygyűjtést a kezdeményező Sütő András Baráti Egyesület székelyudvarhelyi csapata és az EMIA.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

A bronz mellszobrot a Művelődési Ház mellett állítanák fel.
A bronz mellszobrot a Művelődési Ház mellett állítanák fel.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. december 12., 13:15
1 hozzászólás. 

Amennyiben sikerül összegyűjteni a mellszobor felállításához szükséges pénzösszeget, jövő júniusban, Sütő András születésnapján fel is avatnák az alkotást, amelyet - a polgármesteri hivatal beleegyezésével - a Művelődési Ház Szejkefürdő felőli oldalán állítanának fel.

„A bronz mellszoborszobor felállításának terve már márciusban felmerült. Azóta elkészült a terv is. A tervezéssel és, ha összegyűl rá a pénz, akkor a kivitelezéssel is, Zawaczky Walter Levente szobrászművészt bíztuk meg. A szoborállítást azért tartottuk fontosnak, mert Sütő András Székelyudvarhely és Zetelaka község díszpolgára is, szeretnénk emlékét méltóképpen megőrizni a köztudatban"- tájékoztatta honlapunkat Lőrincz György író, a szoborállítást kezdeményező marosvásárhelyi székhelyű Sütő András Baráti Egyesület székelyudvarhelyi csapatának tagja,  az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítvány elnöke.

Kihangsúlyozta, hogy az ügy legfőbb pártolója és mozgatórugója Ferenczy Ferenc, a város volt polgármestere, aki évekkel korábban már javasolta a város vezetőségének, hogy az Iskola utca vegye fel Sütő András nevét, ám ebből egyelőre nem lett semmi.

A szoborállításhoz egyelőre nincs meg a megfelelő pénzösszeg, ezért a kezdeményezők egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott levélben adományozásra szólítanak fel „minden olyan hazai és külföldi irodalompártoló személyt, vállalkozót és intézményt, akik tisztelték és szerették Sütő András irodalmi munkásságát, hogy támogassák egy Sütő András mellszobor felállítását."

Az érdekeltek a pénzadományaikat az alábbi, az OTP Bank székelyudvarhelyi fiókjánál Ferenczy Ferencz-József névre megnyitott számlákra utalhatják:

RO54 OTPV 2610 0069 5246 RO01 Pénznem: RON

RO58 OTPV 2610 0069 5246 HU01 Pénznem: HUF

RO11 OTPV 2610 0069 5246 EUO1 Pénznem: EUR



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2012-12-12 21:42:11
sütő
Minden besúgónak szobrot kell állítani? Akkor legyen szobra Udvarhelyen Albert Dávidnak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."