Itthon » Civilek

Három szervezet is nyert

Harmadszor írta ki Ön Dönt pályázatát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, most három civil szervezet is támogatást kap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Gyógypedagógiai foglalkozás az Orbán Alapítványnál
Most az Orbán Alapítvány kapta a legtöbb szavazatot | Fotó: orban.ro
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. december 19., 11:33
0 hozzászólás. 

Novemberen az SzKA harmadjára hirdette meg Ön Dönt pályázatát, melynek lényege, hogy a Közösségi Kártya használatából befolyó pénzösszegre pályázhatnak a helybéli civil szervezetek, a nyertesek sorsáról a kártyahasználók dönthetnek.

A pályázatra november 27-ig tíz szervezet jelentkezett, az ő projektjeikre december 4 és 16 között szavazhattak a Közösségi Kártyával vásárlók.

Gyógyítás és sport az élen

A szavazás tizenkét napja alatt összesen 1 416 érvényes voks érkezett a Merkúr és Szuper üzletekbe, ezek alapján az első két helyet, 406 és 320 szavazattal az Orbán Alapítvány és a Tamási Áron Véndiák Egyesület tudhatja magáénak.

Előbbi a Betlenfalvi út 195C szám alatt két éve működő Rehabilitációs Központban gyógypedagógiai fejlesztéseket és gyógytornát biztosít ingyenesen. A már megkezdett programjaik (ingyenes lúdtalptorna, lúdtalpvizsgálat speciális géppel) folytatásához és hatékonyabbá tételéhez szükségesek a megpályázott fejlesztő- valamint számítástechnikai eszközök. Terveik szerint további felméréseket készítenek a jövőben, következő hasonló programjukon gerincproblémák szűrését és kezelését tervezik.

A Tamási Áron Véndiák Egyesület célja, hogy lehetőséget teremtsenek a fiataloknak, hogy szervezett keretek között minél több sportágat ismerjenek és szeressenek meg. Három sportágban szeretnék javítani felszerelésüket (kosárlabda, floorball és röplabda), ezáltal jobb lehetőséget teremtve a labdajátékok gyakorlásához.

Hárman a harmadikon

A közösségi alapítvány vezetői a szavazás lezárása után, bízva abban, hogy a decemberi hónapban is ugyanolyan gyakorisággal fogja mindenki használni a Közösségi Kártyát, úgy döntöttek, három civil szervezetet támogatnak.

Ebben a kiírásban a harmadik helyen, 183 szavazattal, a Székelyudvarhelyi Nemlátók "Reménység" Alapítványa végzett. Ők számítástechnikai eszközökre költik a megpályázott összeget, hogy önkéntes informatikusok segítségével látássérülteket tanítsanak meg a számítógép kezelésére.

A Székelyudvarhelyi Közösségi alapítvány köszöni minden Közösségi Kártya-használónak, hogy szavaztak és éltek a döntéshozási lehetőséggel, ugyanakkor felhívják a kártyatulajdonosok figyelmét, hogy a Közösségi Kártyát most már az Euro-Car Trading Kft szervizeiben és áruházában is használhatják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."