Itthon » Civilek

Ötévesek és fejlesztenek

Harmadszorra hirdeti meg Ön dönt pályázatát az ötéves SzKA. Az alapítvány a Jézus Kápolna rehabilitálásán is dolgozik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Péter Attila és Péter Ildikó a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány sajtótájékoztatóján
Az új projektek tervezése mellett az elmúlt öt évre is emlékezik az alapítvány
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. november 27., 17:32
0 hozzászólás. 

Harmadik kiírásához érkezett a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány Ön dönt nevű pályázata. A Közösségi Kártyák használatából befolyó pénzösszegekre most tíz civil szervezet pályázik.

Péter Attila, az alapítvány- pénzügyi és programmenedzsere elmondta, szavazni december 4 és 16 között lehet: ehhez annyit kell tennünk, hogy használjuk Közösségi Kártyánkat a Szuper üzletekben, a Merkúr áruházban, vagy az Euro Car Trading áruházaiban és márkaszervizeiben, majd vásárlás után ráírjuk a pénztárszalagra a kedvenc civil szervezetünk sorszámát, ezt pedig leadjuk a pénztárnál.

Őket támogathatjuk

1. Tompa László Alapítvány

2. Székelyudvarhelyi Nemlátók "Reménység" Alapítványa

3. Vendor Sportklub

4. Tamási Áron Véndiák Egyesület

5. Orbán Alapítvány

6. Tehetség és Szorgalom Alapítvány

7. Feel Good Sportegyesület

8. Ficánka és Barátai Egyesület

9. Viharsarok Egyesület

10. G. Egyesület

A kéthetes időszak alatt minden Közösségi Kártyás vásárlás alkalmával szavazhatunk, ezzel növelve a támogatni kívánt szervezet esélyeit.

Pénz már van, elkölteni lesz nehéz

Péter Ildikó, az SzKA PR-felelőse arról számolt be, hogy az alapítvány két hónappal ezelőtt sikeresen pályázott a Raiffeisen banknál, így 20 900 lejt nyert, amit a Jézus Kápolna rehabilitációjára fordítanak. A topográfiai felméréseket elvégezték, az Urban Design kedvezményesen vállalta a tervek elkészítését, illetve a szükséges engedélyek beszerzését.

Péter Attila, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány gazdasági- és programmenedzsere

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a Jézus Kápolna A-kategóriás, vagyis országos, illetve nemzetközi jelentőségű műemlék. Ez kiemelt védettséget biztosít, de megnehezít minden restaurációs, vagy rehabilitációs munkálatot is.

Egyelőre az információs táblák készítése zajlik, amelyek segítségével a látogatók részletesen tájékozódhatnak a kápolnáról, a környékbeli gyógyvizekről, illetve a kápolnát övező legendáról. A táblákhoz szükséges informatív anyagot Sófalvi András régész állítja össze, a dizájnért Kiss Emő felel. A táblákat januárban helyezik ki, a projekt költségvetését a tervek véglegesítése után állítják össze.

Ötéves emlékek

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány ötödik születésnapját üli idén, ennek apropóján egy falinaptárt terveznek kiadni. Ezzel főként a vállalatvezetőket célozzák meg, hiszen a cégek logójával személyesíthető kiadvány jó ajándék lehet az alkalmazottaknak, klienseknek és partnereknek egyaránt.

Péter Ildikó, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány PR-felelőse

Az emlékezés jegyében az Emlékstúdió projekthez is visszanyúl az SzKA csapata. A Chris Worman ötlete alapján 2009-ben indított projekt lényege az volt, hogy ismert és ismeretlen udvarhelyieket invitáltak egy csésze kávéra és mesélésre. Összesen közel húsz videó született, ahol különböző városlakók meséltek el egy-egy, jellemzően régebbi, Udvarhelyez köthető élményt vagy történetet.

A nagy sikernek örvendő kisfilmeket most ismét előveszik, és hírlevélben küldik ki – az ajánló szerint hosszú téli estéken remek szórakozást nyújtanak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."