Itthon » Civilek

Hétvégén startol a Közéleti Vándortábor

Az UFF és a Europe Direct Tájékoztató Központ másodjára szervezi meg  Székelyudvarhelyen a Közéleti Vándortábor képzéssorozatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Vandortábor
A tavalyi Vándortábor résztvevői
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 17., 15:46
0 hozzászólás. 

2012-ben a Közéleti Vándortábor képzésprogramjának első állomása sikerrel zárult. Akkor húsznál is több fiatal gazdagodott civil és közéleti ismeretekkel, tanult meg pályázatot írni, rendezvényeket szervezni, önkéntesként közösségi tevékenységekben alkotóan részt venni.

Mindezek mellett a fiatalok javítottak kommunikációs és problémamegoldó képességeiken, bővítették ismereteiknek tárát olyan területeken, amelyek karrierük és személyes fejlődésük szempontjából is meghatározók. Az UFF és a Europe Direct Központ most új lehetőséget kínál, a II. Közéleti Vándortábor programját is úgy állítva össze, hogy az további értékes és hasznosítható ismeretekkel gazdagítsa résztvevőinek tudástárát.

Vándortábor

Január 18–20. között az első hétvége képzéstémái a személyiségfejlesztés, önképzés, karriermenedzsment és közszereplés lesznek, képző és előadó pedig dr. Zsigmond István pszichológus, egyetemi adjunktus.

A tréning során a résztvevők megismerik az önismerettel és személyiségfejlesztéssel kapcsolatos alapfogalmakat, valamint konkrét módszereket kapnak a tudatos önelemzéshez és személyiségfejlesztéshez. A tanfolyam hozzásegíti a résztvevőket céljaik meghatározásához – összhangban a személyes értékekkel és személyiségjegyekkel –, valamint ezek eléréséhez szükséges lépések meghatározásához és ütemezéséhez.

A személyiségfejlesztéshez és karriermenedzsmenthez egyaránt szükséges az önképzés, amelynek több forrása van. A tréning során a résztvevők megismerkednek az önképzési lehetőségekkel, és kidolgozzák saját, céljaiknak megfelelő önképzési tervüket. A képzést követően a résztvevők igény szerint további, rendszeres támogatást kapnak személyiségfejlesztő tevékenységeikhez.

A Közéleti Vándortábor február 1–3. között folytatódik, amikor kommunikáció, marketing és reklám, médiakapcsolatok és közönségkapcsolatok (Public Relations – PR) témában szervezünk képzést. Ezt követi február 15–17. között a pályázatírás, projektmenedzsment, forráskutatás, forrásszerzés és ösztöndíjak, majd február 22–24. között a rendezvényszervezés, kampányszervezés, emberi erőforrás menedzsment (Human Resources – HR) és időmenedzsment.

A Közéleti Vándortábor tájékoztató, felkészítő és oktató, nevelő jellegű képzéssorozatának célja a fiatalok személyiségfejlesztésének és önképzésének elősegítése, érdeklődésük élénkítése a civil szféra és a társadalmi szervezetek, a közszereplés és a közéleti kérdések iránt, mindezekkel elősegítve közvetlen tájékozottságukat, személyes fejlődésüket és karrierjüket.

A képzéssorozaton olyan témákkal foglalkoznak, amelyek gyakorlati jelentőséggel bírnak az ifjúság számára, olyan szakmai előadásokkal, amelyek nem szerepelnek a középiskolai és/vagy egyetemi oktatásban, hanem az iskolán kívüli, nonformális, élethosszig tartó tanulás céljaira és módszereire épülnek. A Vándortábor képzésein hasznos ismeretek nyerhetők úgy a közéleti kérdések és a társadalmi szervezetek terén, mint a magánélet, a karrier és a személyes fejlődés szempontjából is. A hétvégi képzések meghívottai erdélyi előadók, képzők és közéleti személyiségek.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."