Itthon » Civilek

Szemünk fénye: a gyermek

Érdekes előadások, meseolvasás, fotózás, játék és szórakozás: jótékonysági rendezvény gyermekeknek, a gyermekekért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Szemünk fénye a gyermek, jótékonysági rendezvény
Szemünk fénye a gyermek.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 04., 17:15
0 hozzászólás. 

Rendhagyó ötlettel rukkolt elő két lelkes székelyudvarhelyi édesanya: Márton Rozi és Nagy Csilla civil önkéntesek és vállalkozók segítségével szervezik meg az első, szülőknek és gyermekeknek egyaránt szóló, termékkiállítással és vásárral egybekötött rendezvényt.

Céljuk, hogy a hasznosat a kellemessel ötvözve töltsenek együtt szülők és gyermekek egy élményekben gazdag napot. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a jelképes összegű belépődíjakból és a helyszínen felajánlható pénzadományokból begyűlt összeget a szervezők a Down-kóros gyermekeket segítő székelyudvarhelyi Pro Down Alapítványnak ajánlják fel.

Ringass és tanulj

A program november 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor a Vedd ölbe, ringasd, énekelj! mottójú Ringatóval kezdődik. Az egyórás ringatást követően is érdemes lesz figyelni, mert 12 órától Szalay Zsuzsanna pszichológus előadásában arról ad tanácsokat a szülőknek, hogy miképpen teremthetik meg gyermekük érzelmi biztonságát.

Délután egy órakor újabb ringató következik, majd két órakor a rendőrség képviselője beszél a gyermekek biztonságáról. Mikor kell a gyógyszer és mikor lehet a felső légúti megbetegedéseket homeopátiás módszerrel orvosolni – dr. Vajna Adél előadását 15 órától lehet meghallgatni.

A gyermek se unatkozzon

A szervezők természetesen nem csak a nagyok, de a gyermekek szórakoztatására is gondoltak. Lesz arcfestés, gyermek zumba Emővel, néptánc a Borókával és lehet aerobikozni a Fit Feel gyermekcsoporttal. A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház Surranó és Brekkenő kalandjaival szórakoztatja az aprókat. Aki inkább mesét hallgatna, az figyeljen Dunkler Réka Kinga dramaturgra, aki a Gutenberg Kiadó könyveiből olvas fel.

Ki lehet próbálni a mézeskalács díszítést, meg lehet nézni kívül és belül a rendőrautót, lehet tanulni népi gyermekjátékokat és kézműveskedésre is lesz lehetőség. Aki szeme fényét meg akarja örökíteni ezen a közös vidám napon, az a helyszínen a Dávid Fotó jóvoltából megteheti.

A rendezvény tehát ötleteket és megoldásokat kínál a szülőknek, miközben igazi élménydús napban összesíti a gyerekfoglalkozások, kiállítások, vásárok és családi rendezvények legjavát.

A Szemünk fénye a gyermek című, baba- és gyermektermékek bemutatójával, vásárával egybekötött egész napos gyerekrendezvényt november 16-án, szombaton tartják a Fások utca 20. szám alatt található, autóbusszal is megközelíthető ENER-GO rendezvényteremben.

A jótékonysági rendezvénnyel kapcsolatosan a szemunkfenye2013@gmail.com e-mail címen, vagy a 0746-538.167 (Márton Rozi) illetve a 0740 093.641 (Nagy Csilla) telefonszámokon lehet érdeklődni.

A jótékonysági rendezvény teljes programja itt található.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."