Itthon » Civilek

Ha érdekel az építészet

Akkor újabb kávéházi beszélgetésen vehetsz részt, március 19-én 18 órától a Kit érdekel az építészet? sorozat újabb kiadásán a G. Caféban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

KitErdekelAzEpiteszetM
Hagyomány és megújulás az erdélyi falvakban
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 17., 08:20
0 hozzászólás. 

Hagyomány és megújulás az erdélyi falvakban az aktuális téma, mely szervesen kapcsolódik a legutóbbi eseményen elhangzottakhoz, a meghívottak pedig Demeter Lowe Silvia, Károly herceg erdélyi építésze, valamint Albert Homonnai Márton, Énlaka épített örökségének gondviselő építésze lesznek.

Károly, wales-i herceg Zalánpataki rezidenciája egy hagyományos háromszéki porta megújításának keretében született, ennek történetét az építész, Silvia mutatja be. Hasonlóképpen szó esik a szászföldi Meschendorf-on szervezett workshopról, ahol diákok, mesteremberek és távolból jött meghívottak a hagyományos építési technikákat elevenítik fel és alkalmazzák a kortárs építészetben.

Albert Homonnai Márton Énlaka példáján keresztül mutatja be, mit tehetünk falvaink épített értékeinek átörökítése érdekében. Meglátása szerint: "a restaurálásnak és örökségvédelemnek nem skanzenszerű létesítményeket kell létrehoznia, hanem az élő hagyomány elvét képviselő, a korszerű kényelmet is biztosító, a jövő épített környezetébe is beágyazható épületeket".

A rendezvénysorozat főtámogatója: Az Országos Építész Kamara Brassó-Kovászna-Hargita megyei területi szervezete. Szervezők: Csíki Barna, Márton Ildikó, Ványolós Endre,Várday Kinga, Várday Zsolt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."