Itthon » Civilek

Egy igazi műfüves pálya

Új szintre emelnék a kadicsfalvi sportpályát, ami a helyi focicsapat megalakulását is jelentheti.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Gyereknap Kadicsfalván
Gyereknap Kadicsfalván
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. június 30., 09:22
0 hozzászólás. 

A Kadicsfalvi Sport és Kulturális Egyesület fő célkitűzése a közösség sport és kulturális életének fellendítése, különösen a gyerekek, fiatalok, családok számára. A szervezet főbb tevékenységei közé a sportbázis és a kultúrotthon üzemeltetése, illetve ezek karbantartása és felújítása tartozik. Évente többször is szerveznek a sportbázison programokat, illetve olyan közmunkát is, amiben a sportbázis kiskertjét és játszóterét csinosítják.

A közösségi programok otthona

Egyik legemlékezetesebb projektjük volt a kadicsfalvi sportbázison tartott első gyereknap, amely a visszajelzések alapján nagyon tetszett a kis közösségnek. A programban volt arcfestés, bicikliverseny, görkorcsolya, ugrókötél, célba dobás, néptánc és gyermekjátékok, kincskeresés, focimérkőzés, meglepetés-torta és mások – sorolja Balog Zsófia, az egyesület részéről, aki szerint a programokra a pénzen kívül szükség van még azokra a családokra, akiknek fontos, hogy egy élhető közösségben nőjenek fel gyerekeik, ezért meg is tegyenek önzetlenül mindent, tudva azt, hogy hosszú távon megtérül az önkéntes munka a lelki gazdagságban. Ugyanakkor szükség van a sportolni szerető emberekre, a kulturáltan szórakozni vágyó közösségre is.

Helyi fiatalokból lenne focicsapat

A kis futballpálya újragyepesítése lenne a céljuk, mert az egyesület szerint a focipálya gyepesítése elősegítené egy helyi fiatalokból és gyerekekből álló focicsapat létrejöttét. A sportbázis lehetne a város egyetlen igazi gyepes pályája, amin baráti társaságok szívesen töltenék el szabadidejüket – nem mellékesen mindezt a Rez-tető alatt, egészséges, tiszta levegőn és csendes környezetben tehetnék. A Ha az Ön dönt! Kampányban mást kellene támogatnunk, akkor a Kaszaj egyesület lenne az, mert célkitűzései és tevékenységei is hasonlóak az övékhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."