Itthon » Civilek

Önkéntes központot működtetne Verestóy alapítványa

Célkitűzéseik közt szerepel, hogy már kicsi kortól arra neveljék a gyerekeket: mindig lehet tenni másokért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Már apró korukban megtanulják
Már apró korukban megtanulják
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2015. június 30., 10:40
0 hozzászólás. 

„Próbálunk olyan emberekre odafigyelni, akik valami miatt hátrányosabb helyzetbe kerültek. Próbáljuk segíteni őket, hogy normális életet élhessenek" – foglalta össze Nemes Melinda, a Dr. Verestóy Attila Alapítvány kapcsolattartója a civil szervezet küldetését.

Főként három területen, oktatási, egészségügyi és szociális téren vannak jelen a civil életben,  illetve megpróbálják összefogni a székelyudvarhelyi és környékbeli önkénteseket is. Az Ön Dönt programban is ezért vesznek részt. Számítógépes felszerelésre pályáznak, amelyet egy önkénteseket összefogó adatbázis kezelésére szeretnének használni. Hargita megyében egyedülálló az önkéntes központ fogalma, hiszen legközelebb Sepsiszentgyörgyön működik hasonló.

„Szeretnénk létrehozni egy önkéntes központot. Egy olyan, stabil önkéntesbázisban gondolkodunk, amelynek tagjai tudnának kapcsolódni a különböző intézmények, civil szervezetek programjaihoz" – meséli a terveket Melinda. Az alapítvány kapcsolattartója szerint a pénzen kívül önkéntesekre és a közösség odafigyelésére van szüksége minden olyan civil szervezetnek, amely jól szeretne működni.

Az alapítványnál büszkék arra, hogy más civil szervezetekkel is együtt tudnak működni. Erre jó példa az általuk 2011 óta megszervezett Civil Nap, amelyen az önkéntesség népszerűsítése is fontos szerepet kap. Melinda hozzáteszi, hogy míg nem dolgozott az alapítványnál, nem igazán hitt az önkéntességben, mostanra azonban teljes mértékben elkötelezett híve ennek. Célkitűzéseik közt szerepel, hogy már kicsi kortól arra neveljék a gyerekeket: mindig lehet tenni a másikért.

Szintén szívesen említi A jövő magad vagy pályázatukat, amelyben a fiatalokra koncentrálnak, azokra, akik jól tanulnak, szeretnének tanulni, de nehezebb anyagi körülmények között élnek. Nekik nyújtanak ösztöndíjat.

„Az elmúlt hét év alatt majdnem mindenkihez eljutott az alapítvány üzenete. Lassan mindenkinek van olyan ismerőse, aki élvezte az alapítvány támogatását. Ezt szeretnénk továbbra is folytatni, ezért kérem őket, hogy szavazzanak ránk" – válaszolja arra a kérdésünkre, hogy miért voksoljanak a Dr. Verestóy Attila Alapítványra.

Arra is megkértük Nemes Melindát, mondja el nekünk, hogy ő kire szavazna többi pályázó közül. A kapcsolattartó szerint a civil életben mindenki próbálja a maximumot nyújtani, ezért nehéz a döntés.

„Engem érzékenyebben érintenek a mozgássérültek problémái. Minket is sokan megkeresnek, akiknek sérült gyerekük van, így tudom a panaszaikat. Ezért én inkább az ők megsegítésére létrejött civil szervezetekre szavaznék, de mindenkit értékelek, aki tesz a közösségért, aki kimozdítja az embereket a házból" – mondta Nemes Melinda.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."