Itthon » Civilek

Szeretetnyelve az alkohol?

Szenvedélybetegségekről, a lelki egészség megtartásának módjairól tudhatsz meg többet a hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

fotó: illusztráció
fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2015. október 07., 13:21
0 hozzászólás. 

Töltsd az időt a legjobb társasággal, pénteken, a Lelki Egészség Világnapja alkalmából foglalkozz egy kicsit magaddal. Számos érdekes előadás és műhelymunka várja azokat, akik részt vesznek az október 9-10-én az Erdélyi Életvédők Egyesület eseményén.

A Lelki Egészség Napján, azaz pénteken felnőtteknek szóló programok lesznek. 16 óra 30 perctől a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának dísztermében az Udvarhelyszéken elérhető egészségvédelmi szolgáltatásokról, a lelki egészségről tart előadást Telman Enikő tréner, szociális és mentálhigiénés szakember. Ezután Geréb Tünde pszichológus, családterapeuta, az egyik legeredményesebb erdélyi függőségkezelő intézmény, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa ad elő Kiút a szenvedélybetegségekből címmel.

Józsa Csaba mentálhigiénés szakember, lelkigyakorlat-vezető a csendmeditáció és a lelki egészség kapcsolatát világítja meg. Bálint Piroska pszichológus pedig a lélekdalról, a hangok gyógyító erejéről beszél.

A lelki egészségnap idei újdonsága, hogy műhelymunkákkal is várják az érdeklődőket – tájékoztatott Telman Enikő szervező. Az előadások témája közül kiválaszthatják azt a tevékenységet, pszichológiai ágazatot, ami a legjobban érdekli őket, és elmélyülhetnek benne, három különböző teremben három workshop lesz.

Bálint Piroskával a hangterápia jótékony hatásait lehet gyakorlatokon keresztül kipróbálni, Józsa Csabával pedig épp ellenkezőleg, a csendéit. Szabadi Kinga mentálhigiénés szakember, a szakmabeliek közt már szinte elcsépeltnek tartott, a laikusok által azonban még igen kevéssé ismert szeretetnyelvek világába vezet be. Megtudhatjuk, hogyan adjunk és kapjunk szeretetet úgy, hogy az célba találjon. „Még kevesen tudják, hogy hiába halmozzák el gyermeküket ajándékokkal, ha a kicsi szeretetnyelve a minőségi idő, a simogatás, vagy fordítva" – mondta Telman Enikő.

A szombat a gyerekeké lesz, ekkor 10 és 10.30 óra között átadják a rajzverseny díjait, majd 10.30 és 12 óra között fejlesztő gyerekfoglalkozás lesz 5-12 éveseknek Szabadi Kinga, mentálhigiénés szakember és Süketes Renáta-Etelka pszichológus, mentálhigiénés szakember vezetésével.

A polgármesteri hivatal által támogatott rendezvényre a belépő 5 lejbe kerül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."