Itthon » Civilek

Pénzt kapnak a diákok

Technikai felszerelésre, játszótérre és egészségügyi oktatás lebonyolítására pályáztak a fiatalok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

youth bank-1
SzKA sajtótájékoztató, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. április 05., 15:33
0 hozzászólás. 

Tizenegy diákcsapat pályázott idén az Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány YouthBank programjában, amelyek közül hatan jutnak hozzá a pályázott összeghez. A benyújtás után a fiatalok meghallgatáson vettek részt, ahol bizonyíthatták, hogy valóban ők az ötletgazdák, és hogy az anyagi támogatás jó helyre kerül.

Kilyén Melánia programfelelős elmondta, a korábbi évek 10 000 lejes pályázati alapja helyett idén csak 7000 lejt tudtak kiosztani, a Jégkarnevál elmaradása miatt. Az elbírálást követő sajtótájékoztatón a sikeres pályázatok képviselői néhány szóban bemutatták az SzKA által is támogatott ötleteiket.

Több pályázónak is laptopokra és a zenecuccokra fájt a foga. Laczkó Kata, a Tamási Áron Gimnázium diáktanácsának képviselője elmondta, létfontosságú volt már egy laptop, amit a suliújság és a sulirádió működtetőivel együtt fognak használni. A Gereben néptánccsoport részéről a szintén gimis Márton Emőke mondta el, nekik is laptopra volt szükségük, hiszen még mindig egy elavult kazettás magnót használnak a próbákon.

youth bank-2

Ameddig Czika Arnold, a Gimi rádiójának vezetője a jelenlegi felszerelésük bővítését, addig Radi Panka, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diáktanácsának elnöke csoportjával az iskolájuk rádiójának megalakítását tűzte ki célul.

Szikszai Zsuzsanna, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákja kifejtette, hogy az iskola hátsó udvarán egy játszóteret szeretnének létrehozni, hiszen két rozsdás kapun kívül a kisebb diákoknak nincs mivel játszaniuk. A terv kivitelezéséhez az idei legnagyobb, 2000 lejes összeg áll majd rendelkezésükre.

Tréfán Orsolya és Székely Zsófia, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanulói a Harmatcseppek Szeretetszolgálat részéről voltak jelen. Ők a megpályázott összeget egy olyan napra költenék, amely alatt a Böjte Csaba alsó- és felsősófalvi napközi otthonaiba járó hátrányos helyzetű gyerekeknek az egészséges életmód és elsősegélynyújtás alapjait tanítanák meg. A délutáni oktatás mellett különböző egészségügyi felszerelésekkel is ellátnák őket.

youth bank-3

Kilyén Melánia végezetül hozzátette, a YouthBank idén 6823 lejt pályáztatott ki, a megmaradt 177 lej a jövő évi keretet fogja gyarapítani.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."