Itthon » Civilek

Legendásat futhatsz hétvégén

Vigyázz, kész, rajt: irány Tartód vára vasárnap.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

futocipok
futocipok
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. július 22., 09:02
0 hozzászólás. 

Három alkalmas, három egymás utáni hétvégén zajló futósorozatot indít a Feel Good Sportegyesület három székelyföldi várromhoz. Ennek első állomása július 24-én, vasárnap a Tartód vára, ahol legendával és történelemmel ismerkedhetnek a szaladók.

Tartód várának maradványai Székelyvarság határában, egy 848 méter magas hegycsúcson állnak. A kiutazás külön autóbusszal történik, Székelyudvarhelyről indulva Székelyvarság központjáig, majd innen a résztvevők közösen futnak ki a Tartód várához, ahol kisebb ismertető és játék után ereszkednek vissza a kiindulóponthoz. A közösségi szaladás után a szerencsésebbek értékes legendáriumos termékekkel is gazdagodnak.

A szaladók vasárnap reggel fél kilenckor találkoznak a Patkóban, de az autóbusz megáll a C+C parkolójában is. A túra hossza 6-8 kilométer, így délután két óra tájékára számítják a hazaérkezést. A részvételi díj 10 lej, amely ételt is tartalmaz.

A futók több helyen is bevárják majd egymást, kisebb pihenőket tartva, tehát bátran csatlakozhatnak kezdők is. A korlátozott számú férőhely miatt péntek este nyolc óráig várják a jelentkezéseket az esemény Facebook-oldalán vagy telefonos üzenetben, a 0747-454236-os számon. A jelentkezéshez a teljes név szükséges.

A Fussunk együtt a Székelyföldi Legendás Várak útján! című futósorozatot, amelynek további állomásai Zeta és Firtos vára lesznek, a Székelyföldi Legendárium nemrég kiadott könyve ihlette, amely összefoglalja a tudnivalókat az összes székelyföldi várról, és amely a legendán túl bemutatja a valóságot is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."