Itthon » Civilek

Fotózz és sétálj a szívedért

Ha egy kicsit is romantikus alkat vagy és szereted a természetet, ezt a programot neked találták ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

magyariistvan-szivecske
Fotó: Magyari István
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2018. augusztus 27., 14:10
0 hozzászólás. 

Szívecskés természetfotókat várnak szeptember 16-ig a Rotary Klub pályázatára, de nem csak a természetjárást, hanem az egészséges életmódot is népszerűsítenék vele.

A felhívás szerint olyan fényképekkel lehet nevezni a pályázatra, amelyek a természet alkotta szíveket ábrázolnak. Más kritérium nincs is, csak legyen nyomtatható minőségben – mondta el a program egyik koordinátora, Lőrincz Lajos.

A természetes szívecskék

megörökítése véletlenül kezdődött, az egyik EKE túrán készült az első kép szívet formáló hóvirágokról, utána többen is felfigyeltek a hasonló képződményekre, ebből nőtte ki magát a mozgalom – tudtuk meg.

A pályázatra beérkező fotókból az Orbán Balázs Fotóklub, illetve a Rotary Klub zsűrije kiválasztja a legjobb 30 alkotást, amelyeket kinyomtatnak, és a Szív Világnapján, szeptember 30-án kiállítják őket a Szívek Sétányán.

A kiállított képekre tudnak majd a helyszínen szavazni a séta résztvevői, itt dől el, hogy kinek a fotója ejtette rabul a közönséget. Egyetlen díj lesz, amit a legnépszerűbb fotó készítője nyer meg, nem szakmai elbírálás alapján, hanem szívből jövő vélemények szerint – írják a pályázat weboldalán. A nyertes egy wellness hétvégét tölthet a szovátai négycsillagos Danubius Health Spa Resort szállodában.

Az előző évek kiállításainak anyagát

egyébként a Babeș Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tanszékének épületében, illetve a székelyudvarhelyi kórház kardiológiai osztályán helyezték el, az idei fotók sem fognak a pincében porosodni – árulta el a szervező.

A szeptember 30-i esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a szív-érrendszeri problémákra és az egészséges életmódra buzdítson mindenkit.

Romániában átlagosan félóránként szenved szívinfarktust egy állampolgár, a lakosság harmada magas vérnyomással küszködik, 7 millió személy esetében jelentkeznek az érrendszeri betegségek általános tünetei. A rendszeres séta lehet az egészséges életmód első lépése, mellyel nagymértékben megelőzhetőek a kardiovaszkuláris betegségek.

 

A Szívek Sétánya célja, hogy bármilyen korú embereket sétálni bíztasson, ezáltal megőrizve egészségüket. A város szombatfalvi végétől a Szejke fürdőig és vissza – kijelöltek egy majdnem 3 km-s útvonalat, amelyet érthető, szemléletes táblákkal láttak el, azért, hogy a gyaloglók tudják követni a megtett távot. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnék népszerűsíteni: több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."