Itthon » Közélet

Megszépült a lepukkant 48-as

A Tamási Áron Gimnázium bentlakásának 48-as hálóját a németországi Rotary Klubok adományából újították fel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

gimi_intri1009
gimi_intri1009
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 13., 09:26
1 hozzászólás. 

Három hónap alatt, összesen 25 ezer lej értékben, a mennyezettől a parkettáig felújított, új, modern bútorokkal (íróasztal, szekrények, székek, emeletes ágyak, szalagfüggöny, hűtőszekrény) berendezett nyolcszemélyes fiú hálót pénteken délben Laczkó György, az iskola igazgatója és a terem modernizálását felkaroló, illetve tetemes pénzösszeggel támogató helyi és németországi Rotary Klub képviselőinek jelenlétében vehettük szemügyre. Laczkó György igazgató telitalálatként jellemezte a németországi Rotary Klub támogatását és a házigazdák nevében mondott köszönetet a segítségért.

gimi_intri1009

Az előzményekkel kapcsolatosan elhangzott: a háló felújításának ötlete tulajdonképpen egy régebbi baráti beszélgetésen született meg, annak apropóján, hogy a Rotary Klub már több vidéki tanintézménynek nyújtott támogatást. A helyi Rotary Klub soros elnöke, Lukács László közreműködésével sikerült felvenni a kapcsolatot a németországi klubokkal. Rudolf Berger, a német Rotary klubok képviselője segítségével összesen 17 ezer lej értékű pénz, illetve 4000 lej értékű tárgyi adomány gyűlt össze. A 48-as háló megszépüléséhez az iskola vezetősége is hozzájárult: a kijavított ablakok, újravakolt, lefestett falak és a kicserélt elektromos hálózat is a házigazdák érdeme.

gimi_intri1009

Lukács véleménye szerint a terem felújításával egy időben a bentlakó vidéki diákok életkörülményeinek a javításához is hozzájárultak. Mint mondta, hasonló projektben szívesen vesznek részt a jövőben is, annál is inkább, mivel a németországi klubok mellett a svéd Rotary Klubosok is jelezték csatlakozási szándékukat.

gimi_intri1009

„A bentlakás egyházi épület, ezért eddig minden kormánytámogatásból kimaradtunk – magyarázta Laczkó György igazgató. Hozzátette: a város, amely 15 évre bérbe vette az épületet, és a helyi vállalkozók segítsége elkél, hiszen a 100 éves, 150 bentlakónak otthont adó épületben további 15 „lepukkant" és inkább bentlakóriasztó, mintsem csalogató háló vár megújulásra.

gimi_intri1009

Bár nem szerepelt a programban, bekukkanthattunk az éppen renoválás alatt levő díszterembe is, ahol épp a világítótesteket szerelték a már kijavított mennyezetre. Az igazgató megígérte: az iskolakezdést követő héten részletesen beszámol arról, hogy mikorra készül el és milyen is a felújított díszterem.

gimi_intri1009

A felújításra váró 49-es háló

A régi állapotban levő 49-es és a felújított 48-as terem közötti különbséget mindennél jobban szemléltetik a 49-es hálóban készült fotók.

gimi_intri1009



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-09-13 10:24:34
Hajra csak igy tovabb

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."