Itthon » Kék fény

Elutasította a mentőhelikoptert

Visszautasította a mentőhelikoptert vasárnap egy égési sérülést szenvedett kisfiú édesanyja – az ok: őt nem vitte volna a helikopter Marosvásárhelyre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

SMURD helikopter
Gyerekével tartott volna az anya, de erre nem volt lehetőség
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 09., 13:55
3 hozzászólás. 

„Potyára jött a mentőhelikopter" – közölte portálunkkal Dr. Ambrus József, a Hargita megyei Mentőszolgálat medikális igazgatója, amikor a vasárnap délutáni esetről kérdeztük. Az történt, hogy egy égési sérüléseket szenvedett kisfiút kellett volna Marosvásárhelyre szállítani, a jármű meg is érkezett a sétatéri stadionba, de a gyerek édesanyja megtagadta annak elvitelét.

Mint ismert, évente néhány alkalommal, amikor az időjárás és más körülmények megengedik, a mentősök indokolt esetekben igénybe szoktak venni mentőhelikoptert is tevékenységükhöz. A megyéből általában mentőautókkal szállítják Marosvásárhelyre a súlyosabb, ottani kezelést igénylő betegeket, sérülteket – ez így van a súlyos égési sérüléseket szenvedőkkel is, mert az előírások szerint a bukaresti, brassói vagy marosvásárhelyi speciális kezelőközpontba kell vinni őket.

Dr. Lőrinczi Csabától, a városi kórház orvosi igazgatójától megtudtuk, vasárnap Karácsonyfalváról hozott be a mentő a sürgősségi osztályra egy súlyos égési sérüléseket szenvedett, hatéves gyereket. Egy kiforrósodott kályhacső dőlt a gyerekre, aki az ijedtségtől átölelte a csövet, így a karjain, a mellkasán és a combján szenvedett első- és másodfokú égési sérüléseket.

Mint kiderült, a család tagjai írástudatlanok és nehéz szociális helyzetben vannak, a gyerek édesanyja ujjlenyomattal „írt alá" a kórházban. A gyereket délután a stadionba vitték mentőautóval, ahová megérkezett egy mentőhelikopter – azonban amikor az édesanya megtudta, hogy ő nem mehet Marosvásárhelyre a gyerekkel, nem engedte elvinni a kisfiút, mivel arra sem volt lehetősége, hogy autóval egy későbbi időpontban átutazzon Vásárhelyre.

Az asszony ragaszkodott ehhez, így az a döntés született, hogy a gyereket az udvarhelyi kórházban fogják kezelni, a helikopter pedig üresen tért vissza Marosvásárhelyre.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Milan Yorgi
2012-07-10 10:53:21
? hmm
Micsoda emberek leteznek...irastudatlan "ujjlenyomattal" ir ala. Ez eddig hol elt? A mexikoi pusztaban?
avatar
balintek
2012-07-10 13:25:04
Jó, hogy hívják a helikoptert, de miért nem kérik ki előre a hozzátartozó beleegyezését?
Akár írástudó, akár írástudatlan valaki, ha kórházba kerül átnéznek rajta mint az ablaküvegen és természetesnek veszik, hogy mindenki mindennek aláveti magát. Egy kisgyereknek joga van ahhoz, hogy édesanyja mellette lehessen.
avatar
Milan Yorgi
2012-07-11 04:03:53
Helikopter
Ez igaz! Latjak , h egy effele tipusu emberrol van szo, tenyleg ezt kene csinalni. Amugy elete legnagyobb elmenye lett volna helikopterrel utazni,szerintem :)
Mas meg fizet 600 es 1000euro kozott/ ora , egy ilyen 4 lapatos - 6szemelyes roppentyure ,h jusson el A bol B be .

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."