Itthon » Kék fény

Később indulhatnak a mentők

Megszűnik a telefonszám, amelyen közvetlenül a helyi központot értesíthettük, és így hamarabb érkezhetett a segítség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Fotó: Szász Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 10., 11:14
1 hozzászólás. 

Szerdán megszűnt a székelyudvarhelyi mentőszolgálat vezetékes telefonszáma, tájékoztatta portálunkat dr. Ambrus József, a székelyudvarhelyi mentőszolgálat igazgatója. Július 8-tól a 0266-216100-as telefonszám már csak faxként működik, így segélyhívószámként hiába hívjuk. Hivatalosan csak a 112-es sürgősségi segélyhívószámon lehet mentőt hívni. Ez Csíkszeredában csenget, onnan egy újabb hívás a mentő ottani diszpécserszogálatához csenget be, ezután pedig onnan hívják az udvarhelyi mentőt.

Mint a főorvos megjegyezte, a mentőnek a helyszínre érési idejét nemcsak a hívás gyorsasága, hanem a közlekedési viszonyok is rövidíthetik, illetve hosszabbíthatják. Tény, hogy a kórház hátsó bejáratának megnyitása, a mentőautó néhány éve a rendőrség épületével szemben jön ki, nagyot gyorsított, mert a főbejáratnál gyakran alakult ki dugó még a körforgalom megnyitása előtt is, de csak ha a helyi közlekedési viszonyokat nézzük: ahhoz, hogy a mentő el tudjon jutni a Bethlen Gábor utca kezdeti szakaszához (pl. a bíróság és a református temető közötti részhez), meg kell kerülnie a városközpontot.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kool97
2015-07-10 22:29:16
Milyen csodásak ezek az újítások! Nehogy már véletlenül túl hamar érjen ki a mentő, legyen ideje nyugodtan meghalni a betegnek.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."