Itthon » Kék fény

Felsősófalván verekedtek, mások kómába estek

Hét autóbaleset volt, amiben egy személy hunyt el. Január közepén tombolt a láz és a magas vérnyomás Hargita megyében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

fotó: Szász Attila/archív
fotó: Szász Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. január 23., 12:44
0 hozzászólás. 

Bár ebben az időszakban nem számít kiemelkedőnek, összességében sokan kerültek a múlt héten mentőbe magas vérnyomás miatt – tájékoztat a Hargita Megyei Mentőszolgálat. Szívinfarktust 4-en kaptak, egyéb szívbetegségtől 24-en szenvedtek a január 16-22. közötti időszakban.

Lázas eset 38 volt, ájulás 17, hasmenés 8, csonttörés 14, tápcsatornai vérzés miatt pedig két személyt vittek kórházba – tudtuk meg. Égési sérülés egy volt, valaki leforrázta magát.

Az alkohol is kórházba segített

nyolc embert, ők könnyebben megúszták, ezen kívül két ember alkoholmérgezést kapott.

Az idegrendszeri tünetek sem kímélték a betegeket: epilepsziás krízistől és rángógörcstől is egyaránt nyolcan szenvedtek. Pillanatnyi elmezavar 20 volt, kómába is nyolcan estek.

Légúti betegségek miatt is többször kiszállt a mentő, asztmás roham miatt 6 személyt, légzési elégtelenség miatt pedig 59-et vittek kórházba.

Közúti baleset is volt bőven, a nyolc esetből egy fordult tragédiába, egy Piatra Neamț-i 49 éves férfi a Békási-szoros környékén felborult autójával, és életét vesztette. Az erről szóló rendőrségi jelentés kitér arra, hogy rendkívül veszélyes kanyarban, száraz, csúszásgátlóval megszórt úttesten történt a baj.

Ha a baj nem történik meg magától,

akkor az emberek segítenek neki: testi sértés miatt négyen szorultak a mentősök segítségére, Felsősófalván és Csíkkozmáson volt verekedés. Két személy próbált önkezével véget vetni életének, egyikük Tusnádon, másikuk Gyímesben, a tusnádi illetőt sikerült megmenteni.

Közterületi hívás hat alkalommal volt, amikor utcán vagy egyéb publikus helyen találtak rá magatehetetlen emberre és riasztották a mentőt.

Kilenc személyhez hiába hívták a mentőt, nem lehetett már segíteni, két embert azonban újra tudtak éleszteni a helyszínre érkező mentőszolgálatosok.

Hogy pozitívan zárjuk a statisztikát: legalább 16 élet akart sürgősen világra jönni, ennyit szülő nőt vittek be mentővel múlt héten a kórházba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."