Itthon » Kék fény

Halálos munkabaleset is volt a múlt héten

Nem csak közúti baleset végződött tragédiával a múlt héten. Sok volt a mentősök dolga.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mentoauto
Mentő, illusztráció: baby.unica.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. augusztus 20., 14:26
0 hozzászólás. 

Az augusztus 13. és 19. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhárom személyt vitt el szívproblémákkal a mentő, hét szívinfarktus, illetve a megszokottnál sokkal több, szám szerint huszonhét agyvérzés is volt. Harmincötön magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig. Összesen huszonegy ember ájult el a szóban forgó időszakban. A mentősök szerint az ájulások, az érrendszeri és szívproblémák a meleg miatt fordultak elő gyakrabban.

Vasárnap estig tíz közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen tizenegy személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan, egy személy életét vesztette. Az elhunyt szentléleki fiú a Baknya-tetőn ütközött péntek délután. Erről itt olvashatsz bővebben. Még egy halálos baleset történt a megyében a héten, Menaságújfaluban egy munkabaleset végződött tragédiával.

Csonttörés miatt tizennégy embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt tízet. A mentőszolgálat munkatársait tizenöt pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, negyven traumás, három epilepsziás, és ugyanennyi kómás esethez riasztották. Nehézlégzés miatt húsz, hasmenéssel tizenegy, tápcsatornai vérzéssel nyolc személy került mentőbe. Tizenhárom azért, mert ittas volt, míg tizenhat szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre.

Nyolc személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni, hárman darázscsípésre, a további öt egyéb rovarok csípésére volt allergiás. Az állatok további kellemetlenségeket is okoztak, kutyaharapás miatt ketten, viperamarás miatt egy személy került kórházba. Egy gombamérgezés is történt a megyében.

Öngyilkossági kísérletből három volt a múlt héten, ők mindannyian gyógyszerek túladagolásával próbáltak véget vetni életüknek, de a mentősök mindegyik esetben időben érkeztek a helyszínre.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."