Itthon » Kék fény

Sok volt a közúti baleset és a hasmenés

Kezdünk hozzászokni a meleghez, a magas vérnyomás kevésbé okozott gondot a múlt héten, a kullancsok azonban továbbra is aktívak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Ha nyár, akkor a mosdóban hűsülhetsz
Ha nyár, akkor a mosdóban hűsülhetsz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 07., 09:37
0 hozzászólás. 

Az április. 30 és május 6. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhárom személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, három szívinfarktus, illetve tizennyolc agyvérzés is volt. Negyvenhatan magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és tizenkilenc szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tizennyolc embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt ötöt.

A lázas esetek száma negyvenegy volt. Vasárnap estig kilenc közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen tizenhárom személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan.

A mentőszolgálat munkatársait tizennégy pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve hét ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt huszonnyolcan, rángógörcs miatt ötön kerültek kórházba. Hasmenéssel tizenhárom, tápcsatornai vérzéssel négy személy, égési sérüléssel három ember került mentőbe.

Hat személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni. Negyven traumás, öt epilepsziás, illetve nyolc kómás eset volt a héten. Összesen húszan ájultak el a szóban forgó időszakban.

Továbbra is voltak a statisztikában kullancscsípéses esetek is, a múlt héten négy esetben hívták a mentősöket a leginkább a Lyme-kór és a vírusos agyhártyagyulladás terjesztőjeként ismert vérszívó eltávolítása miatt. A kullancsot otthon is eltávolíthatjuk, ide kattintva  Dr. Nagy Leventétől tudhatod meg, hogyan. Egy embert haraptak meg, ketten gyógyszermérgezést szerveztek.

Két személy akasztás általi öngyilkosságot kísérelt meg, a mentősöknek sajnos nem sikerült őket megmenteniük. Tizenkét halott volt a jelzett időszakban a megyében, egy személy újraélesztettek.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."