Itthon » Közélet

Székely Kinga Réka: az RMDSZ, mint Saul

Az EMNP udvarhelyszéki képviselőjelöltje, Székely Kinga Réka délután fél háromkor szavazott Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Székely Réka Kinga
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. december 09., 15:33
0 hozzászólás. 

Az unitárius lelkésznő férje társaságában érkezett délután fél három után néhány perccel a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium főépületébe, ahol a földszinten berendezett 38-as számú szavazókörzetben adta le szavazatát. A jelölt ezt követően újságírói kérdésekre is válaszolt az iskola folyosóján, mi is megállítottuk.

Székely Kinga Réka

„Ez egy történelmi lehetőség, én úgy gondolom, hogy két pár között választhat az erdélyi magyarság, tényleg eldöntheti, hogy ki az, akire a hatalmat ráruházza. Természetesen reménykedő vagyok, de ez nem azt jelenti, hogyha neadjisten nem nyer az EMNP, akkor most depresszióba esünk vagy elvonulunk a közélettől. Én úgy érzem, hogy mindenki meg kell tegye azt, ami az ő feladata, én úgy éreztem ebben az esztendőben, hogy ez volt az én feladatom, hogy vállaljam el a jelöltséget és próbáljam meg az embereket meggyőzni arról, hogy jobban vegyenek részt a közéletben. Mindenkit arra biztatok, hogy vegye komolyan ezt a mostani választást, senki ne gondolja, hogy van komolyabb feladata, mert ez nemcsak a mai napra szól, hanem négy évre vagy az egész jövendőnkre.

Recsenyéden az istentiszteleten Dávid és Góliát harcáról is beszélt. Kapcsolatban áll ez a választásokkal vagy nem?

Ha az ember azt mondja, ami a szívében van, akkor persze, hogy kapcsolatban van. Ha csak egy betanult szöveg volna, hogy kitöltsem az istentiszteleti egy órát, akkor biztos valami műszöveget választottam volna. De nem is Dávid és Góliát harca az, ami idevonatkozik, hanem inkább a király, Saul harca, aki jó úton indult el, de letért a jó útról. Tulajdonképpen ezt mondhatom el én az RMDSZ vezetéséről is, akik az erdélyi magyarságot képviselik, hogy hajdanán egy nagyon jó úton indultak el, éppúgy, mint az Ószövetségben Saul, csak éppen, amikor a hatalmat megtapasztalták, akkor utána már nem tudták elvonatkoztatni a hatalmat a saját személyüktől, tehát akkor kezdtek el rossz úton járni. Én azt szeretném, hogy úgy, ahogy Dávid, aki egyszerű pásztorfiú volt és a nép közül volt és a szavazás, a választás, a közélet kerüljön vissza a néphez és ne csak néhány privilegizált embernek a kezében fussanak össze a szálak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."