Itthon » Közélet

Összegeztek ANL ügyben, közeledik a végleges döntés

A mai nap folyamán összesítették az ifjúsági lakások kapcsán tartott meghallgatások eredményeit, közeledik az átadás napja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ANL
ANL
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 22., 13:37
8 hozzászólás. 


Az ANL program keretén belül épült ifjúsági lakások ügyében kerestük meg Tikosi Lászlót, a Polgármesteri Hivatal technikai igazgatóját, aki maga is tagja volt a meghallgatásokat tartó bizottságnak. Kérdésünkre elmondta, összesen 278 személy jelentkezett a 98 lakásra, így szinte háromszoros túljelentkezésről beszélhetünk. A meghallgatásokra összesen 11 személy nem ment el, valamint hét jelentkező igénylését különböző okok miatt (például a túl magas életkor) visszautasították.

ANL

Jó néhány probléma is felmerült a „vallatás” során, de tulajdonképpen az volt a célja ezeknek a találkozásoknak, hogy az igénylők elmondhassák panaszaikat. Ezek között a bizottság talált jogos és jogtalan reklamációt, az elbírálások is ennek függvényében történtek. Tikosi úr elmondta, ma a bizottság újra összeült, összesítették a meghallgatások eredményeit, és kedden a szakbizottsági ülésen szeretnének egy közel végleges listát és pontozást a tanács elé terjeszteni, melyet a csütörtöki rendes havi tanácsülésen akár meg is szavazhatnának a városvezetők.

Amennyiben minden a tervek szerint, gördülékenyen halad, február folyamán a lakások átadására is sor kerülhetnek. A technikai igazgató hozzátette, jelenleg csak az új építésű lakásokról van szó, ám a korábban átadottakból is ürült meg néhány, és ezek is kiosztásra kerülnek egy későbbi időpontban - ám egyelőre sorsuk még függőben van.


címkék: anl meghallgatas

8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csabami
2010-01-22 14:47:02
:P :) :X :D
avatar
olvaso
2010-01-22 18:03:53
2007-ben ment el egy szemely a regi lakasokbol amit tudok a Kiss Gergely 10 -es tombhazbol, es azota uressen all. 3 eve. Sok masbol is, amirol konkretan nem tudok. Szerintem akik lecsusznak a listarol azok is orvendenenek azoknak a megurult lakasoknak. Es eddig is reg ki lehetett volna azokat osztani.
Dehat a varosnak van penze ezeknek a rezsijeit fizetni, az helyett, hogy 300 RON alberletet kapna.
avatar
petike
2010-01-24 15:05:29
Az azért jó lenne ha valaki meg tudna magyarázni, hogy, hogy van az , hogy november végén még arról volt szó, hogy 253 lakáskérést tettek le november 20-ig a Polgármesteri Hivatalhoz. A decemberi listán mégis csak 226 személy neve szerepel, és erre most megint 278 igénylőről beszélnek. Hova lettek és honnan jöttek ezek a személyek. Lehet, hogy tényleg igaz, hogy megint ismeretség szerint osszák a lakásokat és az egyszerű ember megint várhat a lakásra, csak éppen nem fog kapni.
avatar
nmslhl
2010-01-24 20:20:07
"szeretnének egy KÖZEL végleges listát és pontozást a tanács elé terjeszteni" miért közel végleges? Még mindig van akire várnak,hogy jelentkezik 53-ik "ismerősnek".
avatar
lu_en
2010-01-26 10:01:19
Nagyon kivancsi vagyok, kozze fogjak tenni a masodik ANL-s listat?
avatar
petike
2010-01-26 15:05:42
Szerintem nem lesznek olyan bátrak mert túl sok új név lesz rajta. Túl sokan voltak az osztóbizottságban és ugye sok embernek sok az ismerőse is aki kell kapjon és igy néhányan biztosan lemaradnak majd az eredeti listáról.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."