Itthon » Közélet

Újabb A/H1N1 megbetegedés városunkban

Három újinfluenza-gyanús diák miatt egy napra felfüggesztették a tanítást a Bethlen Gábor Általános Iskola két osztályában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

osztaly_bethlen_gabor
osztaly_bethlen_gabor
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 27., 13:00
0 hozzászólás. 


„Nagy a füst körülötte, de korántsem akkora a baj, mint azt mondják” – fogalmazott Lukács Barna, az iskola igazgatója. Tegnap ugyanis kifertőtlenítették a szóban forgó két osztálytermet, a folyosókat, a tornatermet, a WC-ket, mivel három újinfluenzás gyanús esetet jelentettek a tanintézményből. Így ma nem kellett iskolába menjenek a két osztályba járó ifjoncok.

lukacs_barna_bethlen_gabor
Lukács Barna

Az igazgató elmondta, hogy a II. A osztályban járó lányikrek, illetve a IV. A osztályos fiú tüdőgyulladás tüneteivel maradtak otthon, viszont a családban már kezelték a gyerekek édesapját újinfluenzával. Így elrendelték az ilyenkor szokásos fertőtlenítést, valamint 24 órára a tanítás felfüggesztését. A gyerekek egyébként sem hétfőn, sem kedden nem mentek iskolába.

„A gyanú miatt meghozták az óvintézkedéseket és megvizsgálták a tanintézmény diákjait, de a 400 tanulóból nemhogy újinfluenzás, de még megszokott influenzás sem volt” – fogalmazott Lukács Barna, aki hozzátette: „a szülők józanul reagáltak.” Mint elmondta, egyetlen hozzátartozó érdeklődött a hírek hallatán, más senki. A Bethlen Gábor Általános Iskola tanárainak többsége megkapta a védőoltást, jóval az eset előtt.

korhaz

A kórházban is érdeklődtünk a gyerekek illetve az apuka állapotáról, de Lukács Antal, az intézmény menedzsere holnap kíván nyilatkozni erről. Meg nem erősített információk szerint mindhármuk állapota jó, a család felnőtt tagja még a héten hazamehet.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."