Itthon » Közélet

Segítsünk az iskolakezdésben

Gyűjtési akcióba kezdett a Hargita megyei MPP, amelyhez csatlakozott a székelyudvarhelyi szervezet is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

sulisok-06
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2013. augusztus 28., 08:40
0 hozzászólás. 

A megyei Magyar Polgári Párt, úgy gondolja sok az olyan család, akiknek komoly anyagi megterhelést jelent a szeptemberi iskolakezdés, ezért a megyei szervezete gyűjtést rendezett nekik. A „Kérjük segítsen az iskolakezdésben!" névre keresztelt kezdeményezéshez csatlakozott az udvarhelyi szervezet is, hiszen itt is is számos olyan család van, akiknek jól jön a segítség. A szervezet minden olyan felajánlást (pl. tanfelszerelés) szívesen fogad, ami az iskolakezdésben segít. Ezeket az adományokat a Kossuth Lajos utca 20 szám alatt működő irodájukba lehet leadni. „Az összegyűlt adományok kiosztása a tanintézményekkel közösen valósul meg" – tájékoztatta az újságírókat Gálfi Árpád, a párt tegnap tartott sajtótájékoztatóján.

Iskolakezdéssel kapcsolatos megjegyzésük gyors váltása az előbbi témának a csíkszeredai Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia első tanévkezdése volt. A polgáriak szerint a felcsúti székhelyű központ kirendeltsége Udvarhelyen is lehetett volna, amennyiben a magyarországiak megkeresését komolyan veszi Bunta Levente polgármester. Gálfi szerint mostanra nevelkedett ki az az udvarhelyi ifjúsági focis generáció, akiknek egy kiváló lehetőség lenne az akadémián való továbbképzés, de jelenleg csak 10-12 udvarhelyi diák engedheti meg magának, hogy a csíkszeredai iskolába járjon.

„Sajnálni tudjuk csak azt , hogy nem Udvarhelyen kezd a Puskás Akadémia, hanem Csíkszeredában és a székelyudvarhelyi gyerekeknek át kell mennniük Csíkszeredába focit tanulni. Ezek a sportolók nem csak Csíkszeredába járnak iskolába, hanem ott fognak tanulni, ott fognak barátkozni, ott fognak szerelmet vallani, ott fognak érettségizni, és nem Székelyudvarhelynek hozzák a dicsőséget, büszkeséget, hanem Csíkszeredának" – nehezményezte Balázs Árpád a Magyar Polgári Párt tagja.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."