Itthon » Közélet

Az alternatív, de mégis hagyományos ünnep

Mintegy kétszáz érdeklődő gyűlt össze a Vasszékely mellé március 15-ét megünnepelni. Maroknyi székely a megszokott időben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

marc15martonaronter2
Ragaszkodtak a déli időponthoz
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 15., 14:57
2 hozzászólás. 

A himnusz eléneklésével, majd szavalattal folytatódott a hagyományos időben megtartott március 15-i székelyudvarhelyi megemlékezés a Márton Áron téren. A Vasszékelynél koszorúkat helyeztek el az EMNP, az MPP, illetve más, civil szervezetek képviselői.

A Székely Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete részéről Incze Béla nyugalmazott gyárigazgató, egykori parlamenti képviselő, az MPP részéről pedig Balázs Árpád egykori önkormányzati képviselő mondott rövid megemlékező beszédet.

marc15martonaronter1Ebben Incze fájlalta, hogy Székelyudvarhelyen nem a hagyományos időpontban rendezte meg a polgármesteri hivatal az ünnepséget, ugyanakkor azt is, hogy a Krónika napilapban nem jelent meg előzetes cikk az udvarhelyi ünnepségekről, ez szerinte azt jelenti, hogy "Udvarhely lekerült a térképről".

Az alternatív, de az időpont szempontjából mégis hagyományosnak tekinthető ünnepség a székely himnusz eléneklésével zárult.

kiallitasmarc15A városi könyvtár mellett mintegy kétszáz kisiskolás beérkezett rajzát állították ki – a rajzok az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témakörében készültek. Petőfitől Kossuthig, a huszároktól Gábor Áronig sok-sok gyerekrajz színesítette a napsütéses, ünnepi délelőttöt.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2014-03-16 09:18:32
Kifújta-e a tulipános fáklyákat a szél? Mégiscsak jól időzítettek :)
avatar
Schubert Gyula
2014-03-16 18:07:58
Március 15
Igen, Udvarhely lekerült a térképről. Ez így lesz addig, amíg nem választanak másik polgármestert! Akkor majd újra közös, hagyományos MÁRCIUS 15-i ünneplés lesz a Patkónál!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."