Itthon » Közélet

Átadják az ifjúsági lakásokat

A hétfői tanácsülés napirendi pontok fel- és elvetése, megvitatás menete és tárgyalók hangneme szempontjából is rendkívülien alakult.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules_anl
tanacsules_anl
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 22., 19:32
0 hozzászólás. 


A közel három órás ülés napirendi pontjainak megszavazásával indult el a lavina. Bunta Levente polgármester öt sürgősségi téma miatt hívta össze a tanácsot, az MPP frakció ellenvetése miatt végül csak kettőt tűztek napirendre.

tanacsules_anl

Elsőként az ANL-s lakások elosztását kellett jóváhagyja a jelenlevő 18 tanácsos. Az utóbbi időszakban a polgármesteri hivatal portáján ez volt a legégetőbb téma. Ma került pont az i-re, de az utolsó simításokat is heves szócsaták előzték meg. A polgáriak többek között nehezményezték, hogy a lakáscserét kérvényező régi bérlők még mindig nem kaptak választ, elviekben kifogásolták a múlt heti kiosztás lefolyását, valamint azt, hogy a prioritási lista ismét a szakbizottság megkérdezése nélkül került nyilvánosságra.

Tárgyalás közben a város honatyái gyakran vágtak egymás szavába, a vita többször átcsapott személyeskedő hangnembe, kisebb-nagyobb derültségre adva okot. A pénteki elosztásnál egy fellebbező meghallgatását találták indokoltnak, aki személyesen is megjelent a táncsülésen. Bálint Katalin,a polgármesteri hivatal egyik munkatársa jogtalannak találta, hogy ő egyedülállóként több ponttal csak egyszobás lakást válaszhatott, a listán mögötte álló családosok pedig kétszobást. A tanácsosoknak nem állt módjában nagyobb lakrészt biztosítani (a törvény 37 négyzetmétert ír elő egy személynek), választás elé kényszerítve a fellebbezőt: vagy elfogadja a garzont vagy nem kap semmit. Bálint visszautasította a rákényszerített lakást.

Az első napirendi pontot több mind egy órás vajúdás után egyhangúan elfogadták. A másodikon már könnyebben túlestek, mindenki beleegyezett abba, hogy az ifjúsági lakásokhoz tartozó villanyvezetékeket egy éves szerződéssel bérbe adják az Electrica áramszolgáltatónak.

rendkivuli_tanacsules

A különfélék kategória még okozott néhány meglepő fordulatot. Mint kiderült, azzal, hogy ma nem tárgyalták meg a határidőhöz kötött PHARE projektet (ami a történelmi központ rehabilitálásához kapcsolható), 30 ezer eurót veszíthet a város – hangsúlyozta a polgármester. Sebestyén Csaba ülésvezető erre replikázva az MPP frakció nevében elmondta, a polgáriak azért nem akartak tárgyalni a pályázat ügyében, mert a hivatal nem készítette elő időben a dokumentumokat, így a tanácsosok nem volt mikor átnézzék a kérdéses iratokat.

Az ülés váratlanul zárult. Gálfi Árpád hevesen letámadva a polgármestert, kifogásolta az építkezési és urbanisztikai engedélyek kibocsátásának lassúságát. Bunta Levente alaptalannak találta a vádaskodást, elhagyta a tanácstermet, véget vetve további megjegyzések elhangzásának. Várhatóan csütörtökre újabb rendkívüli ülést hívnak össze.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."