Itthon » Közélet

Elbontották a házat és a pajtát

Tárgyalásáról futott haza Gábor Dénes, amikor meghallotta, hogy bontják az illegálisan épített viskóikat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

elbontjak a putrit-9
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. március 09., 12:29
0 hozzászólás. 

Hétfőn reggel kevéssel nyolc óra után rendőri és csendőri kísérettel érkeztek annak a brassói cégnek az emberei, akikkel szerződést kötött a polgármesteri hivatal, hogy elbontsák a közterületre épült illegális, semmilyen papírral nem rendelkező épületeket.

elbontjak a putrit-2

Az óvintézkedés a hírhedt Gábor család miatt volt szükséges, ugyanis várható volt, hogy nem tűrik majd szó nélkül az intézkedéseket. A csapat megérkezésekor mindössze néhány kiskorú, illetve egy asszony tartózkodott otthon. A család többi része börtönben, a másik része az udvarhelyi bíróságon ugyanebben az időben zajló tárgyalásukon volt.

elbontjak a putrit-1

Benedek Árpád Csaba alpolgármester közölte, hogy bontani fogják az épületeket, ezért amíg az erőgép megérkezik, kivihetik javaikat az ingatlanokból. Az ott tartózkodó kiskorú a fenyegetőzések mellett annyit mondott, hogy amíg az apja nem jön, addig nem nyúlhat ő sem és más sem semmihez.

Többször is meg kellett fékezni

A tárgyalást hátrahagyva taxival érkezett meg Gábor Dénes, aki hevesen támadt az alpolgármesterre, azzal a felszólítással, hogy azonnal takarodjon el mindenki, majd sorra fenyegette a helyszínen megjelenteket.

elbontjak a putrit-4

Végül egy kotrógép segítségével kilenc óra előtt megkezdték az építmények elbontását. A csendőröknek többször is meg kellett fékezniük Gábor Dénest, aki hol a hivatali alkalmazottaknak, hol a média képviselőinek rontott neki.

elbontjak a putrit-6

A bontást a ház melletti fából készült garázzsal kezdték. A házról adás-vételi előszerződése van a családnak, így a bontást az udvar hátsó részén folytatták, ahol egy pajtát romboltak le. A munkásoknak előbb a pajtában levő lovakat és egyéb kisebb állatokat kellett kivezetniük, mert a család nem volt erre hajlandó.

elbontjak a putrit-7

Gábor Dénes többször is ráüvöltött a gyerekekre, hogy menjenek be a pajtába és ne jöjjenek ki. Ezzel próbálta megállítani a munkagépet, sikertelenül.

Az asszony elájult, a szomszédoknak sem kegyelmeznek

Végül a Gábor család egyik fiának a házát bontották el. Időközben a bíróságról megérkeztek az asszonyok is, akik szintén heves ordítozásba, fenyegetőzésbe kezdtek, de amikor ez eredménytelennek bizonyult, Ötvös Eszter elájult. Mentőt hívtak hozzá, majd a házba vitték. Az őrjöngő férfi egy vizespalackot is kihajított a házból a csukott ablakon keresztül.

elbontjak a putrit-8

Miután elbontották az illegális építményeket, az apa tovább őrjöngött és fenyegetőzött. Gálfi Árpádot is megfenyegette, aki nem is volt jelen, de nem úszták meg a fenyegetést az operatőrök, újságírók, a hivatali alkalmazottak sem. Végül megfogadta, hogy a szomszédokat is mind megöli, a házukat elbontatja.

elbontjak a putrit-5

Tíz órakor a csendőrség és a rendőrség is jelezte, ők, illetve a bontást végrehajtó munkások végeztek, hamarosan elhagyják a helyszínt.

A Termés utcai akció előtt a csapat a Bányai János utca, Mihai Eminescu utca és Mihail Kogâlniceanu utcák közti garázsfedéseket és kisebb épületeket bontotta el. Ott nem keveredtek ellenállásba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."