Itthon » Közélet

Az udvarhelyiek nem a lakáscsalók véleményére adnak

Egy Jakab-Kulcsár csörtét leszámítva semmi nem történt a rendes havi tanácsülésen, kevesebb, mint egy óra alatt lezavarták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules1junius
Rendes havi tanácsülés, júniusi kiadás
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 24., 22:29
0 hozzászólás. 

Minden idők egyik legrövidebb tanácsülését tartották csütörtökön reggel a székelyudvarhelyi városháza tanácstermében, az önkormányzati testület júniusi ülésén Bunta Levente polgármester szokásától eltérően meg sem jelent. Ez talán jelezte is az ülés napirendi pontjainak fontosságát. Géczi Levente ülésvezető elnök vezérletével mindössze 23 (!) perc alatt lezavarták a 11 napirendi pont elfogadását. Csupán egyiknél, a város és a juhtartó gazdák közötti szerződés megszüntetésénél kért szót a néppártos Zakariás Zoltán, aki sajnálta, hogy a város elesik egy törvényváltozás miatt egy harmincezer lejnyi mezőgazdasági támogatástól. Ilyen sem történt, hogy 11 napirendi pontot ellenszavazat nélkül fogadjanak el a tanácsosok. A napirendi pontokat itt lehet megtekinteni.

tanacsules2junius

A különféléknél megszokott témák jöttek, Zakariás továbbra is sérelmezte, hogy az Udvarhely Média kft.-vel kapcsolatos kérdéseire még mindig nem kapott választ, Kulcsár-Székely Attila pedig az EMNP és az MPP tegnapi bejelentéseire reagált, mondván, hogy a két szervezet egyik elképzelése, a vár rendbetétele megtörtént volna, ha pont ők nem szavaznak az iskola költöztetése ellen. Jakab Attila EMNP-s képviselő ezt azzal csapta le, hogy „a székelyudvarhelyiek nem lakáscsalók véleményére adnak".

Gálfi Árpád a városrendezési tervet firtatta, ezzel kapcsolatban Benedek Árpád Csaba alpolgármester arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy az új általános városrendezési terv (PUG) múlt héten a megyei tanács szakbizottságának asztalán volt, remélhetőleg még a nyáron napirendre lehet tűzni Udvarhelyen.

Több más kisebb-nagyobb problémát (játszóterek, Templom utca állapota, Kisköved utcai tükör, Szombatfalvi utca süppedése) is felhoztak a tanácsosok, erre általában Tikosi László műszaki igazgató válaszolt, rövid időn belül megoldást ígérve, illetve elmagyarázva, hogy egyik-másik probléma megoldása azért időigényes, mert be kell tartani a törvényes procedúrát. Például a Kisköved utcai közlekedést segítő tükör visszaszerelése egy órát venne igénybe, de előbb fel kellett jelenteni az ismeretlen rongálót a rendőrségen, s majd a nyomozás lezárulása után lehet csak új tükröt felszerelni.

Jakab Attila szóvá tette, hogy a tanácsülések idején megszűnik az internet-szolgáltatás a teremben hónapok óta, az alpolgármesternek tette fel a kérdést, hogy miért, mire Benedek csak annyit válaszolt, hogy az ő telefonjai sem működnek, más pedig – eléggé nevetséges módon - azzal érvelt, hogy valószínűleg a megnövekedett internet-forgalom miatt nem megy az internet. Tény, hogy emiatt nem tudtunk szöveges élő közvetítést készíteni. A következő ülés vezetője az alpolgármester lesz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."