Itthon » Közélet

Felesküdött a megyei tanács

Borboly Csaba maradt Hargita Megye Tanácsának elnöke, de Biró Barna Botond lett a székelyudvarhelyi alelnök csütörtökön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Új és régi arcok is vannak az udvarhelyi megyei tanácsosok között
Új és régi arcok is vannak az udvarhelyi megyei tanácsosok között
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. június 24., 09:56
0 hozzászólás. 

A tanácsosok június 23-án tették le az esküt. A Borboly, Biró és Barti Tihamér vezette megyei önkormányzat feladata egyszerre régi és új – mondta el a régi–új elnök.

A megújult testület egy uniós tervezési ciklus közepén van, amely 2020-ig tart, egy új közbeszerzési eljárást kell megismernie, továbbá egy változó közigazgatási környezetben kell dolgoznia.

Borboly szerint a Csík–Gyergyó–Udvarhely szolidaritáson alapuló együttműködést folytatják. "Meggyőződésem, hogy továbbra is képesek lesznek egymás javára lemondani, így tudunk megoldani nagy feladatokat" – mondta a megyeelnök.

A vezetőség megválasztása után felszólalt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Andrei Jean-Adrian prefektus, Tánczos Barna szenátor, Tamás József római katolikus segédpüspök, Kántor Csaba református püspökhelyettes, valamint Lőrinczi Lajos és Simó Sándor unitárius esperes.

Hangsúlyozták, hogy a biztonságot kell szavatolni az önkormányzatokban, a parlamenti képviselettel, a civil szervezetekkel, egyházakkal, dekoncentrált intézményekkel partnerségben.

Kelemen Hunor szerint a következő évtől közigazgatási reformra lehet számítani, és több hatáskört kapnak majd a megyei önkormányzatok. Emellett fontos, hogy a magyarságnak szava legyen a fejlesztési régiók átalakításánál, és a régió ne veszítse el meghatározó szerepét, lakói pedig a döntésekre való befolyásukat.

Andrei Jean-Adrian prefektus erős támogatásáról biztosította a megyei tanácsot. Tánczos Barna szenátor szerint erős hitet, kitartást és sok munkát kívánt az új testületnek.

Az új megyei tanácsnak nyolc szakbizottsága van: gazdasági-jogi, oktatási-kulturális, családi-szociális-egyházügyi-egészségügyi, ifjúsági-sportügyi, vidékfejlesztési-mezőgazdasági, környezetvédelmi-turisztikai, nemzetközi kapcsolatok és EU, helyi közösségi együttműködések – román–magyar együttélés.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."