Itthon » Közélet

Élő közvetítés az udvarhelyi tanács rendkívüli üléséről (2010.06.01.)

Egyetlen napirendi pont van ma terítéken, ez nem más mint a városi legelők bérbeadása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

ures_tanacsterem
ures_tanacsterem
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 01., 00:28
2 hozzászólás. 


08:38
Sebestyén javaslatát szavazzák meg, amit elfogadtak, a módosított határozatot viszont nem, az RMDSZ tanácsosai mindkét esetben tartózkodtak. Ezzel zárult a mai tanácsülés, valamint élő közvetítésünk is.

08:35
A polgármester egy, a kifizetési ügynökség által kiadott dokumentummal hozakodott elő, miszerint a támogatást igénylő szervezetnek rendelkeznie kell egy regisztrációs számmal, ám a Sebestyén Csaba által bemutatott, szintén a kifizetési ügynökség által kiadott dokumentum nem ír elő ilyen kritériumot.

08:32
Szász Jenő is felszólal, szerinte az ügy nem is került volna elő, ha Sebestyén Csaba érdemben nem hozakodik elő vele, először márciusban, utána pedig az előző tanácsülés előtt.

08:31
Sebestyén Csaba javaslata szerint négy helyett öt évre adná bérbe a legelőket, valamint a bérbevevő szervezetnek szeretné ha Udvarhelyen lenne a székhelye. A hivatal az eredeti elképzelése mellett tart ki és nem fogadja el a változtatást.

08:28 Jakab Attila
kezd egyre jobban kiábrándulni a társaságból, szakmai vitát sürget.

08:25 Benedek Árpád Csaba
furcsálja Sebestyén viselkedését, szerinte nem kéne ő hazugnak nevezzen senkit, hiszen ő maga is hazudik. Gyakorlatilag pár percen belül mindenki mindenkit lehazugozott, Bunta Levente már becsületsértési pert fontolgat, amennyiben hasonló vádak fognak elhangzani.

08:23
Heves és hangos vita alakult ki a polgármester és az alpolgármester között. Bunta Levente szerint Szász Jenő nem kéne beleszóljon most, míg az alpolgármester szerint Bunta nem tud viselkedni.

08:22
A polgári párti tanácsos más önkormányzatokkal példálózik, ahol ingyen vagy szinte ingyen adták oda a földeket a gazdáknak, valamint elmondja, az UMGE is jogosult ennek megkapására.

tanacsules_0601_01
08:14
A támogatás összege 2009-ben 35150 RON volt, ezt útjavításra, juhfürösztők, esztenák javítására költötték el. Sebestyén Csaba szerint az illetékes ügynökség honlapján közzétett összeg messze felülmúlja a polgármester által jelzettet. A tanácsos kiemeli, a május 17-i határidő után napi 1 százalék juttatástól esik el a város, így már 20 százaléknál tartunk.

08:14 Sebestyén Csaba
a támogatás múltbéli (2008-as) összegeiről érdeklődik, valamint ezek elköltéséről.

08:13
Időközben megérkezett Péter Pál, így már csak két hiányzó van.

08:12
Kétharmados többség szükséges a határozat elfogadásához. A tervezet kiegészült néhány új ponttal: a terület-alapú támogatás nyertese köteles 90 százalékát az összegnek visszafordítania a város javára, a végső kedvezményezettek mindeképp a gazdák kell legyenek, valamint a jelentkező garanciát kell felmutasson.

08:08
Lassan megérkeztek a tanácsosok, Gergely László elnökli az ülést, három hiányzóval kezdődik a mai nap.

07:58
Korán van még, ami látszik a jelenléten is, csak három polgári párti tanácsos van jelen, úgy látszik az MPP frakciója éberebb ma reggel. Sajnos mi nem vagyunk még azok, ezért egyszemélyes stábunk kávé után néz.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
taylor
2010-06-01 09:29:36
kocsogok
avatar
guru
2010-06-01 12:42:49
Mikor lessz itt egyszer már normális körülmény? Dolgozni kéne nem cirkuszolni.Az MPP szándékosan gátolja a munkát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."