Itthon » Közélet

MPP nyílt levél

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei önkormányzati képviselői nyílt levélben fordulnak felhívással az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselőihez és szenátoraihoz.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

mpplogo
mpplogo
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 07., 11:03
9 hozzászólás. 

A polgáriak kérik, hogy szavazatukkal akadályozzák meg a kormány megszorító intézkedésének hatályba lépését, azaz a közalkalmazottak bérének 25, a nyugdíjaknak a 15 százalékos csökkentését. A ma, június 7-én keltezett felhívást változtatások nélkül tesszük közzé.

 

Felhívás

 

Gyerkó László RMDSZ-es csíkszéki szenátornak

Verestóy Attila RMDSZ-es udvarhelyszéki szenátornak

Kelemen Hunor RMDSZ-es csíkszéki parlamenti képviselőnek

Kóródi Attila RMDSZ-es csíkszéki parlamenti képviselőnek

Antal István RMDSZ-es udvarhelyszéki parlamenti képviselőnek

Pál Árpád RMDSZ-es gyergyószéki  parlamenti képviselőnek

 

Tisztelt szenátor és képviselő urak!

 

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei önkormányzati képviselőiként elfogadhatatlannak tartjuk a tervezett, a lakosság legkiszolgáltatottabb és a létminimumon tengődő rétegét is érintő megszorító intézkedéseket, amelyeket a kormányon levő RMDSZ , élén Markó Béla miniszterelnök helyettessel, végre akar hajtani. 

Felhívjuk az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselőit és szenátorait, hogy ha valóban a magyar emberek érdekeit képviselik, akkor Románia parlamentjében szavazatukkal akadályozzák meg a bérek és nyugdíjak megcsonkítását!

Árus Zsolt István                    Beder Tibor

Kocs Ilona                              Kovács Árpád -András

Papp Kincses Emese          Simon Csaba

Tamás Zoltán                        Thamó Csaba

Vajna Imre

Megyei képviselők

 

Csíkszereda-Székelyudvarhely-Gyergyószentmiklós, 2010. június 7



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
janos1492
2010-06-07 13:32:53
ezeket a megszorito intezkedeseket a közösseg (EU) diktalja. Sajnos fontos ezeket betartani, hitelkepessegünket megvedeni.Mint adosok nekünk is fontos a hitelezö bankokkal megegyezni.Biztos jönnek jobb idök ezen a közössegen belül.Ezt pontosan tudja az MPP is.Csak...ugye könyebb rossz idöben ellenzekben lenni
avatar
lala
2010-06-07 15:06:47
re:
Kedves Janos1492! Lehet ha on is a szenvedo oldalon lenne, nem epp igy velekedne. Valoban, az IMF diktal, de nem ok kertek EZEKET az intezkedeseket. Errol a roman kormany dontott. Az EU-ban mashol is szulettek megszorito intezkedesek, de a nyugdijakhoz sehol nem nyultak. Ha karakter - nem jellemzo a romaniai politikusokra - es akarat volna, lenne ahonnan vagni a kisnyugdijasok helyett.
avatar
ipopescu
2010-06-07 15:34:46
En szenvedo alanya vagyok, es megis beleegyezem, tudataban abban ,hogy az ideji kevesebbol, jovore noagyon sok lehet.
Ami az MPP-t illeti tovabb fajtatja a megbonto, desztruktiv szerepet amiert letrehoztak.A Szasz altal,a nagy magyarkodas mogott, a SRI/secu. tamogatassal,letrehozott szervezet, (egyesek szerint part),eleve, az erdelyi magyarsag megosztasa , a parlamentbol valo kibuktatasa szandekaval jott letre.
avatar
agressziv kismalac
2010-06-07 16:45:22
Ha én annak idején teli tüdőből kampányoltam volna Basescu mellett, most hallgatnék.MPP-sek, miért nem hallgattok most? Talán Base átvert valamivel? Mást igért?
Amúgy az intézkedéseket nem az EU diktálja, minden ország megválasztja a módszert ahogy elérik az EU által kért számokat- ezt bevállalták mikor beléptek az unióba.
avatar
Fics
2010-06-07 18:03:52
Igen, a kormány dönti el, hogy milyen módszereket választ egy válság kezelésére. Nosh, a jelenlegi helyzetben a másik megoldás egy esetleges adó-növelés lett volna. Viszont ha a magánszférával babrálnak, lehet, hogy megingatják a g.fejlődés lehetőségét. Plusz megugrik a feketén munkát vállalók száma is. Ezt az MPP is tudja...csak ha elismerné, akkor nem szídhatná az UDEMERÁJT...s jelen állás szerint nem úgy van, hogy az alacsony nyúgdíjakat nem bántják? Rmdsz-es lobbi eredményeképp...
avatar
fuszulyka
2010-06-07 19:49:42
re:
ado-emeles is lesz,,,decembertol
jah es jovobe 5% al novelik a fizeteseket,,mindaddig amig elerunk a valasztasokig addig megint novelik szerre 20%-ot,,mig ugyanugy leszunk ,csak ugy fog tunni mintha ok emeltek volna a fizun mikozbe mar egyszer levettek az osszeget.,,,,es attol lesznek hihetoek valasztasokkor...!!!
es sokan megeszik ezt
avatar
Misi
2010-06-10 10:11:10
re: re:
avatar
lala
Kedves Janos1492! Lehet ha on is a szenvedo oldalon lenne, nem epp igy velekedne. Valoban, az IMF diktal, de nem ok kertek EZEKET az intezkedeseket. Errol a roman kormany dontott. Az EU-ban mashol is szulettek megszorito intezkedesek, de a nyugdijakhoz sehol nem nyultak. Ha karakter - nem jellemzo a romaniai politikusokra - es akarat volna, lenne ahonnan vagni a kisnyugdijasok helyett.



Görögök nyultak a nyugdijakhoz, söt több ezer ki nyugdijas lett az idén visszakel térniük a munkábaA korhatárt felemelték 53 évtöl 65-re. Akik nem töltötték még be a 65 évet csökentett nyugdijat kapnak.
avatar
lala
2010-06-10 15:17:17
re:
masurile de austeriate impuse de guvern s-au limitat la suspendarea platii celui de al 13 si al 14 salariu. Pensiile nu au fost taiate, si nici salariile bugetarilor.

Alexandra Ion,
colaborator Ziare.com


Görögök nyultak a nyugdijakhoz, söt több ezer ki nyugdijas lett az idén visszakel térniük a munkábaA korhatárt felemelték 53 évtöl 65-re. Akik nem töltötték még be a 65 évet csökentett nyugdijat kapnak.[/quote]
avatar
guru
2010-06-13 06:40:04
A gondok nagyok, a balhét valakinek el kell vinni. Ha hamarabb meghozzák az intézkedéseket jobb lett volna. Igy sem túl késő, de sietni kell a gyermekeink jövője érdekébe. A nadrágszíjat meg kell huzni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."