Itthon » Közélet

Ingyenes képzés munkanélkülieknek

Augusztus és december között a Babeş-Bolyai Tudományegyetem munkatársai 45 év fölötti munkanélkülieknek indítanak ingyenes programot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

munkanelkuli2
munkanelkuli2
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. július 15., 09:15
0 hozzászólás. 


Vormaier Szilárd trénertől megtudtuk, hogy az országban először Székelyudvarhelyen indították el a programot, és tavaly a jelentkezők negyede állást is kapott. Azokat a középkorú munkanélkülieket célozza meg a program, akik már hosszabb ideje keresik az ideális munkalehetőséget. Az egyedülálló képzési program eredetileg egy holland-litván szakember-csoport közös munkájából született 2007-ben, "A hosszú távon munkanélküli személyek támogatása helyi hálózaton keresztül" címmel.

„2009 és 2010 között a romániai és a magyarországi sajátosságokat figyelembe véve igyekszünk ezt a helyi körülményekre alkalmazni. Munkánk egy hármas partnerségi keretben zajlik (a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszéke, a Stavoor szervezet (Hollandia) és a Babeş- Bolyai Tudományegyetem Szociális Munka Tanszéke között), melyet az Európai Unió támogat a Leonardo da Vinci programján keresztül" – olvasható a közleményben.

Ebben a programban a jelenlegi, nagyon nehéz gazdasági körülmények között, a több szempontból hátrányos helyzetbe kerültek számára nyújtanak fogódzókat, a sikeres munkakeresés érdekében. Az érintettekkel való csoportfoglalkozás mellett segítségül hívják azokat az intézményeket, szervezeteket és szakembereket, akiknek szerepük van a munkahelyteremtésben, a foglalkoztatási stratégiák kidolgozásában és egyéb foglalkoztatottsági aggodalmak megoldásában.

A módszer korábbi alkalmazásának eredményei azt mutatják, hogy a programot elvégző egyének sokkal konstruktívabban képesek megoldani a felmerülő problémákat, szert tesznek tudásra, valamint együttműködési és szociális készségekre, elsajátítják a hagyományos és nem hagyományos álláskeresési technikákra vonatkozó ismereteket. Ezen túlmenően a tapasztalat azt mutatja, hogy a csoport résztvevőinek több mint fele ezt követően, sikeresen elhelyezkedett.

További információk a projektről:
Biró Ildikó: 0740061753
Lörinczi Krisztina: 0741 492642
Nagy- Elek Kinga: 0743438142
Simó Melinda: 0745606118


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."