Itthon » Közélet

Udvarhelyre kedden érkezik az élelmiszer-segély

A Székelyudvarhely környéki községek megkapták az idei első Európai Uniós élelmiszer-segély szállítmányt, ami kukorica-, és kenyérlisztet, száraztésztát cukrot, tejport valamint kekszet is tartalmaz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. szeptember 16., 18:55
1 hozzászólás. 

Az első adagot Etédre és Szentábrahámra szállították, még augusztus közepén, azóta folyamatosan érkeznek a segélyek, 13 udvarhelyszéki község már megkapta, Székelyudvarhelyre keddre várják az alapélelmiszereket.

A Hargita Megyei Tanács az Európai Unió Élelmezési Készenléti Alapjából biztosított kenyér-, és kukoricalisztet, kekszet és száraztésztát tartalmazó szállítmányt a helyi önkormányzatokhoz juttatja el, ahonnan a lakóknak kell hazavinniük a rájuk eső részt. A cukor és a tejpor a hónap végén érkezik a Hargita Megyei tanácshoz, ahonnan az önkormányzat tovább juttatja. A segélyek szétosztásának időpontját a helyi közigazgatások határozzák meg, ez ugyanis az ő hatáskörükbe tartozik.

Bedohazi

A tervek szerint kedden érezik Székelyudvarhelyre a szállítmány, holnap Kápolnásra, Zetelakára és Székelyvarságra szállítják a segélyt. Azok a családok kapják majd a csomagot, amelyek jövedelme az országos minimálbér alatt van, továbbá a munkanélküliek, a 400 lej alatti nyugdíjjal rendelkezők, valamint a nem intézményesített súlyos fogyatékkal élők. Ha valaki egyszerre két kategóriába is tartozik, csak egyszer részesülhet az adományból. A segélyre jogosultak névjegyzékének összeállítása elkezdődött, becslések alapján több mint negyvenkétezer személy részesül támogatásban Hargita megyében. A beszállítás folyamatos, a megyének szánt összesen ezerkétszáz tonnányi élelmiszer megérkezését december 31-éig várják.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2010-09-17 08:49:37
És mint ahogy általában lenni szokott egyes "rászorulók" AUDI Q7-l és VW Touaregekkel fognak a segély után menni :shock:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."