Itthon » Közélet

Vajna tiltakozik és lemond tisztségeiről

Áldozatból áldozat című közleményében mond le az MPP helyi szervezetének elnökségéről dr. Vajna Imre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 17., 09:28
2 hozzászólás. 


Áldozatból áldozat

Vajna Imre, megyei tanácsos, a Magyar Polgári Párt Székelyudvarhelyi Szervezetének elnöke, a sajtóban megjelent, a volt titkosrendőrséggel való együttműködésemre vonatkozó információkkal, illetve nyilatkozatommal kapcsolatosan az alábbiakat kívánom a közvélemény tudomására hozni: amint korábbi nyilatkozatomból is kitűnik, negyedéves orvostanhallgató koromban kezdett el zaklatni a Szekuritáté, néhány felelőtlen kijelentésem miatt.

A Szekuritáté tizenkét órás kihallgatását követően, az éjszaka derekán házkutatást tartottak nálunk, majd tovább folytatták a kihallgatást. Ez a forgatókönyv még négy-öt esetben megismétlődött. Megfenyegettek, hogy kirúgnak az egyetemről, hogy derékba törik orvosi pályámat. Ezt követően, további két esztendeig, egyetemi tanulmányaim befejezéséig és Moldvába történő kihelyezésemig, a volt kommunista titkosrendőrség állandó fenyegetése és zsarolása közepette éltem.

Szasza

dr. Vajna Imre. Fotó: archív

Soha senkiről nem szolgáltattam terhelő információt, senkit nem károsítottam meg, nem hoztam nehéz helyzetbe. Nem írtam alá együttműködési nyilatkozatot, a kihallgatások során az afrikai és arab térségből érkezett külföldi diákokról szóló pletykákat kellett papírra vessem, vigyázva arra, hogy hátrányos helyzetet teremtő információt ne tartalmazzanak. Semmilyen anyagi, társadalmi vagy szakmai hasznom nem származott ebből, semmiféle vezetői tisztséget nem töltöttem be, nem voltam soha a kommunista párt tagja, ugyanakkor külföldre sem mehettem.

Mindig szókimondó, egyenes ember voltam. Annak ellenére, hogy mindvégig a kommunista titkosrendőrség áldozatának tekintettem és tekintem magam, és teljesen méltánytalannak tartom a CNSAS általi elmarasztalásomat, a személyem körül kialakult helyzettel semmilyen módon nem kívánok a Magyar Polgári Párt megítélésének esetlegesen ártani, éppen ezért felajánlom a párt elnökségének lemondásomat a Magyar Polgári Párt Székelyudvarhelyi Szervezetének elnöki tisztségéről, valamint megyei tanácsosi tisztségemről.

Maradok mindazonáltal az erdélyi magyar nemzeti oldal elkötelezett híve,

dr. Vajna Imre, Székelyudvarhely, 2010. szeptember 16.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-09-18 07:43:29
Szép kis társaság!!! Lelkiismeretes besugó (csak azt mondtam, el...csak a négereket...FUJ !)! Székelyudvarhelyi MPP elnök! A fejétől büdössödik a hal és ennek ellenére Jenöről, Balázs Árpirol meg a többiekröl nem fog semmi kiderülni meg, mert most is aktivak, besúgnak!
avatar
bigyoka
2010-09-21 18:55:15
re:
Kedves guru barátom. Ha nemszereted a halat ficankolj csak vidáman a pocsolyában Verestóyval, Antal elvtárssal vagy akár a Ceausecu fővadásza fiával, Bundával, ok patyolat tisztak...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."