Itthon » Közélet

A magyar pszichológia királynője Csíkszeredában

Prof. Dr. Bagdy Emőke a párkapcsolatokról tart előadást a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 02., 12:09
0 hozzászólás. 


Méltó módon zárja a 2010. őszi évadot a Mesterkurzus, hiszen november 10-én Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, egyetemi tanár, a sorozat legjobb női előadója és a magyarországi közönség első számú kedvence látogat el Csíkszeredába.

Akinek valaha volt már alkalma akár televízióban meghallgatni a professzor asszony előadását, az jól tudja, hogy ez rendkívüli élményt jelent. Határtalan energiája és kirobbanó életkedve új erővel és optimizmussal tölti fel hallgatóságát, miközben olyan nyelvre fordítja le a tudomány legújabb eredményeit, amelyet mindenki ért, és hasznosítani tud a saját életében. Sokak szerint ő napjaink leglenyűgözőbb magyar előadója, fellépéseit az anyaország minden pontján vastapssal köszöni meg a közönség. Hogyan lehetnénk boldogabbak? című könyve az ősz egyik legnagyobb szenzációja a magyar könyvpiacon, amely hetek óta előkelő helyet foglal el minden sikerlistán.

A nemzetközi hírű szakember az általa egyik legfontosabbnak tartott témáról, a párkapcsolatokról tart előadást a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában. „Ha a kapcsolatainkat védjük, az életünket védjük!" – állítja az egészségpszichológia legújabb kutatási eredményei alapján.

Vajon, mi alapján érdemes társat választanunk? Hogyan befolyásolja a gyermekkorunk, hogy később milyen módon tudunk kötődni a partnerünkhöz, milyen konfliktusok lesznek közöttünk, és mennyire lesz tartós a kapcsolatunk? Mi az oka annak, ha állandóan ugyanazok a visszatérő játszmák ismétlődnek kettőnk között, és hogyan lehet kikerülni ebből az ördögi körből? Ki képes az életen át tartó hűségre, és mi az oka annak, ha a társunk megcsal minket? Hogyan tudjuk erősíteni, gazdagítani a kapcsolatunkat?

Minderre – és még sok más, érdekes kérdésre – igyekszik választ adni Bagdy Emőke csíkszeredai előadásában.

„Mai veszedelmes kultúránk éppen a legfontosabbat, a kapcsolat érzelmi értékét Bedohazilúgozza ki – azt, hogy fontosak legyünk egymás számára! Azt, hogy éppen ránk van valakinek szüksége, nem vagyunk senkivel felcserélhetők! A fogyasztói szemlélet sajnos a párkapcsolatainkra is átszivárgott. Ki kínlódik az éppen hullámvölgybe került kapcsolatával, ha van másik?! Ennek a szerencsétlen kultúrának az is az üzenete, hogy nincs idő a kivárásra, a jobbításra. Ezért ellenkultúrával kell védenünk a kapcsolatainkat!" – állítja Bagdy Emőke, aki november 10-i csíkszeredai előadásán mindazokat a lehetőségeket veszi sorra, amelyek segíthetnek bennünket abban, hogy tudatosabban és boldogabban élhessünk párkapcsolatunkban, eredményesen kezelhessük a konfliktusokat, és minél tovább fenntarthassuk az egymás iránti érdeklődést, szenvedélyt és mély szeretetet.

A professzor asszony az előadás után szívesen dedikálja új könyvét, amely – más, nívós pszichológiai témájú művekkel egyetemben – megvásárolható lesz a helyszínen.

Jegyek kaphatók a Star Rádió II. Rákóczi Ferenc utca 5 szám alatt található titkárságán, hétköznaponként 9 és 14 óra között.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."