Itthon » Közélet

Fűtéspótlék – kevesebben kérték

A tavalyi fűtésszezonhoz képest idén jóval kevesebben folyamodtak fűtéstámogatásért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. november 23., 13:02
0 hozzászólás. 

A fával, földgázzal fűtők és a távfűtésben részesülők november 18-ig adhatták le a fűtéspótlék igényléséhez szükséges dokumentumokat. A kérvényezéshez szükséges iratokat (a saját felelősségre kitöltött formanyomtatványt és az igazoló dokumentumokat), akárcsak előző években, a polgármesteri hivatal szociális osztályán összesítik, ellenőrzik.

A lakószövetségek hét végén, illetve hétfőn adták le az összegyűjtött kéréseket, ezért egyelőre a hivatal pontos adatokkal még nem tudott szolgálni, ám az biztos: a tavalyhoz képest nagyságrendekkel kevesebb lakó kérte a támogatást.

„Eddig összesen 1372 kérelmet iktattunk, körülbelül még ugyanennyi a lakótársulásoktól beérkezett iratcsomók száma. Ez lényegesen kevesebb, mint a tavalyi évben – a múlt esztendőben a fűtésszezon végéig, márciusig összesen 4200 kérés érkezett" – tájékoztatott Fülpesi Gyula, a szociális osztály vezetője. Az osztályvezető elmondta: a kérések száma kevesebb ugyan, de az elbírálás körülményesebb és hosszadalmasabb, mivel minden egyes aktát és csatolt dokumentumot egyenként ellenőrizni kell.

Az osztályvezető felhívta a figyelmet: a pótlékot egész fűtésszezon alatt lehet igényelni, tehát azok a városlakók, akik megfelelnek a törvényes előírásoknak, vagyis az egy főre eső jövedelem és a birtokukban levő anyagi javak alapján jogosultak a fűtéspótlékra, ám első körben elmulasztották azt igényelni, legközelebb december elején adhatják le erre vonatkozó kérésüket.

Amint arról korábban beszámoltunk, a megítélt támogatás összege a fűtésszezon végéig érvényes, újabb kérelmet csak abban az esetben kell benyújtani, ha a kérvényező jogosultsági állapota módosul. Az újonnan kitöltött formanyomtatványt és az igazoló iratokat a változástól számított 5 napon belül kell leadni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."