Itthon » Közélet

Szász Jenő: már számítottam erre!

Sajtótájékoztató keretében reagált Szász Jenő alpolgármester a következő tanácsülés utolsó napirendi pontjára, amely az alpolgármester leváltását javasolja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0125_Szasz_J_sajtaj
2011_Egyeb/0125_Szasz_J_sajtaj
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. január 25., 15:29
1 hozzászólás. 

"Nem ért meglepetésszerűen a határozattervezet", kezdte a sajtótájékoztatót Szász Jenő. "Több mint féle éve tudok Bunta Levente polgármester ezen munkálkodásáról, hogy próbálja meggyőzni a Zöld Pártot, hogy ellenem szavazzon. Az alpolgármesteri tisztség jár az MPP-nek és, hogy azon belül ki legyen, az a mi feladatunk eldönteni" – fogalmazott Szász.

A sajtótájékoztatón Szász anyagilag átláthatatlannak ítélte Bunta Levente, az utóbbi időben végzett tevékenységeit és a városháza tehetetlen működését.

2011_Egyeb/0125_Szasz_J_sajtaj

"Erkölcsi- és értékválság van a polgármesteri hivatalban, csak olyan emberek dolgozhatnak ott, akik butábbak, mint Bunta Levente vagy egyszerűen gyávák vele szemben. Évek óta megkezdődött egy politikai tisztogatás, aminek tanúi vagyunk s az én alpolgármesteri tisztségemből való eltávolítással akarják kicsúcsosítani. A lehető legjobbkor kezdeményezte ezt a polgármester, most minden azon múlik, hogy Jakab Attila Zöld Párti tanácsos ki mellé teszi a voksát. Ezzel eldönti, hogy megbélyegzik magukat s beállnak az RMDSZ mögé vagy a nyitottságot választják" – hangoztatta az alpolgármester.

Eddig kétszer történt meg, hogy az RMDSZ nyomására MPP-s alpolgármestert mondattak le, de ezen esetek egyikéből a pert megnyerték a polgáriak.

Portálunk megkeresésére Jakab Attila tanácsos elmondta, a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Főosztálya által előterjesztett határozati javaslatra kértek egy pontosító kiegészítést, az indoklás pontosítása, hátterének és részleteinek megismeréséhez. (A javaslatban két dologra hivatkoztak: az elmúlt 3 hónapban az alpolgármester aktivitása nem volt elegendő, illetve átértelmezte az alpolgármesteri tiszt feladatkörét - szerk. megj.)

"Ezt mára kértük így a mai napon tartunk egy megbeszélést a Zöld Párton belül és a részletek megismerése és megvitatása után foglalunk állást. Szeretnénk teljesen objektíven, a látható és mérhető adatok alapján döntést hozni. Azt az álláspontot, amit közösen hozunk a párton belül, azt fogom a csütörtöki tanácsülésen közvetíteni, mindenféle személyes vagy érzelmi töltet nélkül. Nekünk még feladatunk van, azzal szeretnénk foglalkozni és ötleteinket megvalósítani, nem pedig ilyen jellegű politikai csatározásokban részt venni" – fejtette ki Jakab.

2011_Egyeb/0125_Szasz_J_sajtaj

Kérdésünkre Szász összegzésül elmondta, hogy nem érti mire hivatkoznak, amikor az alpolgármester kötetlen munkaidővel dolgozik és legfőképp terepen. "Az emberekkel találkozni kell és erre nem mindig alkalmas a felkamerázott iroda. Tizenkét év polgármesterséggel a hátam mögött úgy érzem tudom teljesíteni az alpolgármesteri feladatot. Sőt nem vagyok kihasználva maximálisan, de hiába kértem a polgármestert nem bízott rám több osztályt".

A hosszúnak ígérkező, 18 napirendi pontból álló csütörtöki tanácsülésen kiderül meglesz-e a szükséges fele plusz egy többségi szavazat az alpolgármester lemondatására.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2011-01-26 19:12:24
Miként egy alkalmazott le kell robotolja az átlag havi 170 órát a fizetéséért, úgy Jenőnek is el kell számolnia, hogy mit is tesz a havi 170 órában Udvarhely előrehaladásáért. Akkor vegye fel a fizetést! Addig pedig ne pofázzon, hogy el tudja látni az alpolgármesteri teendőket! Biztos vagyok benne, hogy el TUDNÁ, ha AKARNÁ, és ha nem lenne elfoglalva saját ügyei intézésével, munkaidőben.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."