Itthon » Közélet

Bunta: aki nem dolgozik, ne is vegyen fel fizetést!

„Szász Jenő mindig csak azt nézte, hol tud egy pálcikát betaszítani a küllőim közé." Beszélgetés Bunta Leventével az alpolgármester lemondatási javaslatáról.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

2011_Egyeb/0126_Bunta_Levente
2011_Egyeb/0126_Bunta_Levente
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. január 26., 17:47
4 hozzászólás. 

Miért most érezte úgy, hogy a továbbiakban nem tudnak együtt dolgozni az alpolgármesterrel?

Már régóta fontolgatom, hogy ezt a lépést meg kellene tenni, de én a békességet kerestem. Még az ősszel is volt egy megbeszélésünk, ahol kértem az alpolgármestert, hogy próbáljon meg együttműködni.

Volt valami konkrét eset, amivel betelt a pohár?

Nem volt újabb konkrétum, de egyfolytában rémhíreket terjesztenek a sajtóban, hogy csúsztatásokat csinálunk. Egyszerűen mérgezik a közvéleményt. Ezeket a sérelmeket már nem is veszem figyelembe, megszoktam. Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy dolgozni szeretnék, egy nehéz év következik, sok munkánk van. Rengeteg embert el kellett bocsájtanunk, így szükségünk van minden munkaórára, nem pedig arra hogy a munkánkban állandóan botlasszanak és ezért vegyenek fel fizetést?

2011_Egyeb/0126_Bunta_Levente

Önt akadályozza az alpolgármester a munkájában?

Igen úgy érzem botlaszt, hisz látják a körforgalomtól kezdve minden egyes kérdésben hogyan nyilvánultak meg. Feljelentéseket tesznek, mindig keresik a kákán a csomót, azt a csomót, amit sosem találnak meg. De itt nem is ez a kérdés, nem probléma ha időnként ellenkező véleményen vannak. Viszont az hogy valaki nem jár be dolgozni, hanem egy hónapban 12-13 órát van jelen és felveszi a fizetését, ez elfogadhatatlan társadalmi, erkölcsi és mindenféle szempontból.
Nem voltam meggyőződve, mennyit dolgozik az alpolgármester és nem láttam a részéről semmiféle előterjesztés, aláírást, semmi felé nyomot. Miután több forrásból is meggyőződtem, hogy nem jár be dolgozni és három-négy hónapon keresztül embereket tettem oda, hogy meggyőződjek erről, akkor érett meg bennem ez a javaslat, hogy váltsuk le.

Ezek szerint Ön az elmúlt hónapokban figyeltette az alpolgármestert?

Nagyon egyszerű a dolog, a kapusnak kiadtam, hogy jegyezze, de egyébként is ott van a kapunál a nyilvántartás, hogy ki jön, ki megy. Ezek az adatok nyilvánosak. S miután ez hosszú időn keresztül monitorizálva volt, ráadásul utána még kamerát is szereltünk, így bizonyítéka is van ennek, úgy gondoltam ezt a problémát a nyilvánosság elé tárom.

Itthon_Kozelet/phkamera1910

Milyen konkrét feladatainak nem tett eleget az alpolgármester?

Nem szeretnék ebbe jobban belemenni a határozati javaslatban megjelöltem a kifogásaimat. Az alpolgármesterhez tartozik a szociális osztály és a polgárvédelem koordinálása. Mindkét téma egy nagyon komplex feladatkör és állandó megoldásokat követel. Annyi a munka, hogy a kollégáink nem bírják. Amit ő nem végez el azt nekem, nekünk kell megtennünk Bármilyen kérdésbe, ahol megjelent - az alpolgármester - csak rombolt, próbált betartani, nem pedig megoldást keresni. Mindig csak azt nézte, hogy hol tud egy pálcát betaszítani a küllőim közé. Ha dolgozik, akár terepen, azt kellett volna lássam a másfél év alatt. Egy-egy előterjesztésben, javaslatban, beszámolóban vagy bármiben, ez nem történt meg. De ott van a kolduló gyerekek kérdése, a szociális munkásokkal sem foglalkoznak és sorolhatnám még.

Sokszor személyeskedésbe csap át Ön és az alpolgármester közti vita. A lemondatási kezdeményezésnek van személyes oldala is?

Biztos hogy az emberre hatással vannak a különböző események, nem mondhatom, hogy nem. De amikor valótlanságokat állítanak rólam, a köztudatot mérgezik, a közös dolgainkat próbálják elrontani, igaztalanul akarnak lejáratni, akkor nem állítom, hogy nincs rám hatással. De nem ezt tartottam szem előtt, mert ezt majd kezelik a választók.

2011_Egyeb/0126_Bunta_Levente

Ha sikerülne lemondatni az alpolgármester, akkor már megvan az új jelöltje, javasoltja?

Persze, van! Sokkal jobb, de nem kívánom még név szerint megnevezni.

Ha továbbra is marad a jelenlegi alpolgármester, akkor nem tart attól, hogy a leváltási mizériával még jobban elmérgesedik a helyzet?

Ennél rosszabb már nem lehet. És ha ez nem történik meg akkor valószínűleg kell foglalkozzak azzal, hogy az elmúlt időszakban miket követett el az alpolgármester. Akkor fogok is, vannak eszközeim arra, hogy ezt a kérdést így vagy úgy dűlőre vigyem.
Ha nem sikerül leszavaztatni, akkor meg legalább megtudták az udvarhelyiek milyen alpolgármesterük van. Ez már a dolgokat csak előre viszi.

Akkor ez most egy hadüzenet?

Nem hadüzenet, ez csak a dolgokat helyre teszi. Ez egy figyelmeztetés én is csak reagálok, mert nem lehet mindent szó nélkül hagyni. De nem szeretnék ilyennel foglalkozni, mert amíg velük kell foglalkozzak nem tudok a városra figyelni.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2011-01-26 18:39:52
Miert van az az erzesem, h kicsit Jeno fele huz ez a portal. Pontazert szeretem ezt az odallt, mert fuggetlen. Remelem megmarad annak.
Es hat most lehet itt bizonygatni, h Jeno nem hibas, de ez van mikor vki havonta 12 orat dolgozik es leakasztja a nagy fizetest.
avatar
lala
2011-01-26 19:12:43
Miként egy alkalmazott le kell robotolja az átlag havi 170 órát a fizetéséért, úgy Jenőnek is el kell számolnia, hogy mit is tesz a havi 170 órában Udvarhely előrehaladásáért. Akkor vegye fel a fizetést! Addig pedig ne pofázzon, hogy el tudja látni az alpolgármesteri teendőket! Biztos vagyok benne, hogy el TUDNÁ, ha AKARNÁ, és ha nem lenne elfoglalva saját ügyei intézésével, munkaidőben.
avatar
bazeee
2011-01-27 10:22:57
Én már marhára unom az ilyen cikkeket. Azok is egymás cseszegetése helyett miért nem tesznek valami értelmeset. Szász Jenő meg nyugodtan nyugdíjba mehetne, az emberek előtt lejáratta a becsületét. Ott van neki a pártelnökség, nem volt elég az neki? Polgármesternek meg nem fogják újraválasztani, az hót ziher... Ugyanazt csinálja most is mint polgármesterként... ossza a sok semmit :)
avatar
Tulipe Rouge
2011-01-27 18:30:03
Bunta: aki nem dolgozik, ne is vegyen fel fizetést! Ez igaz, csakhogy ez a Bunta úgy tesz mintha legalább 6 hónapja elutazott volna és most amikor visszajött látja, hogy Szász kapott fizetést, de nem dolgozott meg érte. Hát nem Ő írja alá a fizetését mindenkinek? Az alpolgármesternek is? Hat hónapja fizeti, állítása szerint jogtalanul, most meg elsüti a nagy dumáját, hogy "aki nem dolgozik, ne is vegyen fel fizetést!" Ha Ő nem adja, Szász nincs ahonnan felvegye. Ez elége egyértelmű. Vagy lehet, hogy 6 hónapja Bunta se igen járogatott a hivatal felé és csak most jött rá a történtekre?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."