Itthon » Közélet

Élő közvetítés a székelyudvarhelyi tanács januári üléséről

Rengeteg napirendi pontja van 2011 első tanácsülésének, többek között Szász Jenőt is leváltanák alpolgármesteri funkciójából.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules2112
tanacsules2112
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2011. január 27., 12:03
16 hozzászólás. 

15:07 - Bunta megköszöni a jelenlétet mindenknek, a következő ülést Benedek Árpád Csaba vezeti. A mai tanácsülés ezzel végetért.

15:04 - Szintén Jakab javasolja egy pénzügyi alap létrehozását, melyből a városi rendezvények megszervezését támogatnák. Erre vonatkozóan egy javaslatot is letett, melyben több, támogatásra érdemesnek gondolt rendezvényt is felsorolt.

15:03 - Jakaba Attila egy hivatali alkalmazott nyilatkozatát - miszerint emelik a garázsdíjakat - kifogásolja, ugyanis tudomása szerint semmilyen adó vagy illeték emeléséről nem döntöttek.

15:01 - Gergely László a villanyrendőrök műkődésével kapcsolatban szólal fel, az általános alapzaj miatt azonban nehezen követhetőek a történések.

15:00 - A polgáriak elhagyják a tanácstermet.

14:58 - Időközben végeztek a számolással. 10 érvényes szavazat volt, ebből tíz szól az alpolgármester leváltása mellett. Ezzel a szavazás érvényes, így Szász Jenőt leváltották alpolgármesteri funkciójából.

14:57 - Amíg megszámolják a szavazatokat, az ülés a különfélék napirendi ponttal folytatódik.

14:56 - A szavazatszámláló bizottság tagjai is letették voksukat.

14:53 - Az MPP-s tanácsosok átveszik a szavazólapokat, de nem szavaznak.

14:51 - Elsőként Benedek Árpád Csaba szavazott a fülkében, őt követi a többi tanácsos.

14:49 - Jelenleg a cédulák előkészítése folyik.

14:43 - A cédulákon szereplő kérdés: "Egyetért-e az alpolgármester lecserélésével?".

14:42 - Incze Csongor, Fancsali Kálmán és Jakab Áron Csaba a bizottság három tagja, a szavazást ők vezetik le.

14:40 - Titkos szavazás következik, amihez szavazatszámláló-bizottságra van szükség.

14:36 - Bunta Levente szerint az alpolgármester munkaidőben leszólította a polgármester kiskorú lányát iwiwen, valamint tanúk vannak rá, hogy facebookon chatel tizenkettedikes diákokkal. Szász szerint Bunta hazudik.

14:33 - Jakab Attila felvetette, hogy ha Szász nem tud együttműködni a polgármesterrel, akkor akár le is mondhatna. Az alpolgármester úgy véli, a tanácsosok kezében a sorsa.

14:30 - Szász: "Bizonyítottam a Budvár szociális központ megépítésével, hogy körübelül mit kell tenni a roma gyerekek ügyében"

14:28 - Szász tételesen sorolja fel, hogy milyen szervezeteknek adományozott összegeket az elmúlt hónapokban, valamint indokolja ezek kiválasztásának okát is.

14:26 - Az alpolgármester kifejti, nem irodához kötött munka az övé, az épüeten kívül is a várost képviseli, továbbá emlékeztet arra az ígéretére, hogy alpolgármesteri fizetését jótékonysági célokra, alapítványoknak, egyesületeknek ajánlotta fel az elmúlt hat hónapban.

14:25 - Szász: "A polgármester végig bizalmatlan volt, nem adott nekem feladatokat". Hozzáteszi, hogy az a feladat amit rábíztak nem kéne több, mint egy órát felvegyen naponta, majd kiemeli, hogy több intézményvezető nem akar a városházán beszélni az alpolgármesterrel, ugyanis tart a kameráktól.

14:23 - Az alpolgármester "Bunta-féle rendőrségről" beszél ami a városházán belül működik, megfigyelő-kamerákkal követik az alkalmazottakat, lehallgatják a telefonokat. Úgy véli, hogy az alkalmazottak nem mernek egymással beszélni ilyen körülmények között.

14:22 - Több városházi alkalmazottat is említ Szász, akik szerinte ugyancsak keveset vannak jelen az épületben, mégsincs ezzel senkinek problémája.

14:20 - Az alpolgármester elmondja, sosem kért pénzt kiszállásra, saját pénzéből képviselte a várost, amikor kellett.

14:18 - Szász úgy véli, hogy ha a polgármester is hasonló kimutatást hozna, amiből kiderül, hogy munkaidejének hány százalékát tölti a városházán, majd ő is eszerint kapná a fizetést akkor - bár továbbra sem tartaná helyesnek - nem beszéhetnénk kettős mércéről.

14:15 - Az alpolgármester szerint képesség kérdése is, hogy kinek mennyi időre van szüksége egy feladat megoldására. Felemlegeti, hogy felkereste a város összes szociális és oktatási intézményeit, ezt viszont a hivatalban nem tudták ellenőrizni, hogy éppen a bölcsődében, vagy egy napköziben van.

14:13 - Az érintett szólal fel. Szász Jenő elmondja, minden rábízott feladatot, sőt annál jóval többet elvégzett. Úgy véli, hogy ha el tudta látni polgármesteri teendőit 12 éven keresztül, akkor nincs akadálya, hogy az ennek töredékét jelentő alpolgármesteri feladatokat ne tudná elvégezni. Megemlíti, hogy ennél több feladatot is kért, ám nem kapott.

14:11 - Szilveszter Sándor is felszólal, úgy véli, olyan még soha nem volt, hogy valamelyik munkahelyén úgy ment volna ki a kapun munkaidőben, hogy főnöke ne tudja miért távozott.

14:10 - Péter Pál sok mindenben egyetért Molnárral, hozzáfűzi, hogy ez egy politikai testület, sok mindenben politikai döntés születik.

14:09 - Molnár Miklós szerint ez egy politikai vita, ugyanis Szász Jenő veszélyforrás a városházán, ezt pedig a RMDSZ frakció szakmai vitának próbálja beállítani.

14:06 - Balázs Árpád is kérdi, hogy kapott-e írásban figyelmeztetést az alpolgármester. Bunta szóbeli figyelmeztetésekre hivatkozik, parázs vita alakul ki a tanácsosok között.

14:03 - Gergely László szólal fel, szeretné, ha az alpolgámester mondana pár szót arról, hogy elvégezte-e feladatait. Molnár Miklós kérdi, hogy az alpolgármester kapott-e írásos felszólítást arra vonatkozóan, hogy végezze a munkáját, ugyanis a munkatörvénykönyv ezt előírja.

14:02 - Bunta: az alpolgámrester felel teljes mértékben a szociális kérdésekért és a polgárvédelemért. Az ezzel kapcsolatos munkák kiosztása, követése szerinte nagyon fontos feladat, valamint aktuális probléma a kolduló gyerekek kérdése, ez pedig szociális vonzattal bír.

14:01 - Gálfi Árpád kérdezi, hogy milyen feladatokat bíztak az alpolgármesterre és ezekből mit nem végzett el.

14:00 - Bunta a tanácsosok lelkiismeretére bízza a szavazást, tudva, hogy az egyben politikai ítélet is lesz.

13:59 - A polgármester szólal fel: elmondása szerint már augusztusban feltűnt, hogy az alpolgármester munkaidejének 10 százalékát dolgozza le, ezért kérte, hogy írjon alá egy nyilatkozatot arról, hogy naponta mennyit dolgozik a város érdekében. Emelett Bunta Levente csak romboló tevékenységet lát Szász Jenő részéről.

13:57 - Incze Csongor azt kifogásolja, hogy az alpolgármester sokszor munkaidőben tart sajtótájékoztatót, ráadásul nem is Udvarhelyen.

13:55 - Sebestyén Csaba cégével állít párhuzamot, ugyanis van egy munkatársa, akit akár egy hétig sem lát, ugyanis terepen dolgozik és attól még jól végzi munkáját, amit kiosztanak neki.

13:53 - Fóri Györgyi szerint nem lehet tárgyalni a kérdést a kompetens, jogi szakbizottság véleménye nélkül. Molnár Miklós kérdezi, hogy hol van megszabva, az alpolgármesternek hány órát kell az irodájában töltenie.

13:51 - Bunta: "Lehet dekázni az órákkal, de a lényegen semmit sem változtat". Sebestyén Levente teszi fel a kérdést, hogy lehet-e tárgyalni a kérdést szakbizottsági véleményezés nélkül. Bodnár László jegyző szerint lehetséges.

13:49 - Balázs Árpád szólal fel: elmondja, kapott egy kimutatást, amelyet nem tart hitelesnek. Példának felhozza, hogy október 29-én a hivatal épületében tartották frakciógyűlésüket, ami nem szerepel a kimutatásban.

13:48 - A polgármester kér szót, furcsállja a "nem véleményezést".

13:47 - Fóri György felhívja a figyelmet, hogy a jogi szakbizottságnak nincs véleményezése.

13:45 - Bunta Levente beszámol, hogy a hivatalban elemezték az alpolgármester tevékenységét és jelenlétét. Ezek szerint októbertben 11, novemberben 16, míg decemberben 12 órát volt jelen, mint alpolgármester. Véleménye szerint míg más, csökkentett fizetéssel több mint 160 órátt kell dolgozzon, Szász nem látta el megfelelően a teendőit, nem elvszerű, hogy 10 százaléknyi munkaidőért felvegye a fizetését. Minden emberre szükség van aki a városért tud dolgozni, és mindenkinek kötelessége a minimális munkaidőt ledolgozza. Nem kíván a részletekbe belemenni, de úgy érzi, hogy egy más alpolgármesterrel jobban, erdeményesebben tudnának dolgozni.

13:44 - Megérkezett az MPP, folytatódik az ülés.

13:42 - Az RMDSZ frakció és az ülésvezető visszaért a terembe, jelenleg a polgáriakat várják.

tules2701

13:31 - Sem a polgáriak, sem a Zöld Párt tanácsosa nem vesznek részt a szavazásban, így nincs kvórum, a tervezet lekerült napirendről. Az alpolgármester leváltására irányuló tervezet előtt rövid szünetet rendelt el az ülésvezető.

13:29 - A polgármester részéről az a fontos, hogy haladjon az ügy, nem feltétlenül ragaszkodik az összetételekhez, valamint nem ragaszkodik ahhoz, hogy saját maga legyen jelen a vezetőtanácsban. Úgy gondolja, hogy meg kéne szavazni most a tervezetet, viszont a későbbiekben is újra elő lehet terjeszteni, ha így nem tudják elfogadni a polgáriak.

13:27 - Molnár Miklós arra panaszkodik, hogy sem őket, sem az RMDSZ frakciót nem keresték meg az ügyben, csak kaptak egy tervezetet, melyben 9 alapítója van a részvénytársaságnak (51%-ban a város), a vezetőtanács viszont öttagú. Itt szerepel a polgármester is, ami Molnár szerint nem lehetséges, viszont helyet kéne biztosítani a város vezetőségének, a tanácsban szereplő frakcióknak is.

13:24 - Bunta kéri, hogy a fotball érdekében támogassák az elképzelést. A gazdasági szakbizottság gyűlésén volt egy módosító javaslat a vezetőtanács összetételére vonatkozóan, ám ezt a polgármester nem fogadja el.

13:23 - A polgármester el tudja képzelni, hogy a tanácsban szereplő pártok és a polgármesteri hivatal képviseltesse magát a részvényesek között és szótöbbséget is kapjon.

13:21 - Évi 1,5-2 milliárd (régi) lejt szánna a város erre a célra, valamint Bunta Levente örül, hogy a sportágban érdekeltek hajlandóak együttműködni.

13:20 - A következő napirendi pont a Székelyudvarhely Fotball Klub Rt. alapító okiratának véglegesítése és elfogadása.

13:19 - Egy mellette szavazat nem volt elég, így nem fogadták el a tervezetet.

13:18 - Ismét egy urbanisztikai tervet tárgyalnak, ez a Karéaljára vonatkozik.

13:17 - A következő téma egy zonális urbanisztikai terv elfogadása a Török Ferenc utcában. Ismét teljes az összhang, a tanács elfogadta a tervezetet.

13:16 - A következő napirendi pont egy lakáscsere a Csereháton Koncz Imre László és Felszegi Lóránt között. Az érintett szociális szakbizottság pozitívan véleményezte a tervezetet, majd a tanácsosok is elfogadták azt.

13:15 - Az SzKA pénzügyileg is támogatná a projektet, a tanácsosok el is fogadták ezt.

13:13 - A szakbizottságok pozitívan véleményezték a kérdést, az alapítvány képviseletében Péter Ildikó mutatja be a projektet.

13:11 - Következik a Bethlen-negyedi szökőkút megvalósíthatósági tanulmánya. Ezt a projektet a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány kezdeményezte a lakók javaslatára. A polgármesteri hivatal támogatja a 390.000 lejes elképzelést és kérik a tanácsosok támogatását is.

13:10 - A városi kórház fűtésrendszerére vonatkozik a következő kérdés is: egy pályázatról van szó, amit a Környezetvédelmi Igazgatósághoz juttatnának el. A tanácsosok ismét egyöntetűen fogadták el a kérdést.

13:09 - A következő napirendi pont a mezőgazdasági líceum sporttermének és öltözőinek felújítása. A szakbizottságok pozitívan véleményezték a kérdést. Hozzászólás nem lévén, szavaztak a tanácsosok és egyöntetűen elfogadták a tervezetet.

13:06 - Szavazatra bocsátják a második körforgalom tervezetét, amit meg is szavaztak a tanácsosok.

13:05 - Érvek hangzanak el pro és kontra, többen sávbővítést javasolnak körforgalom helyett, de ez utóbbi változat mellett is szólnak érvek. A polgármester szerint megpróbálják biztosítani a két sávot a rendőrség előtti villanyrendőrtől egészen a Kauflandig.

tules2701

12:57 - Dr. Nagy Levente szerint a körforgalom megléte nagyban megkönnyítené a Tábor- és Bethlen-negyedből való lejárást. Sebestyén Csaba egyetért ezzel, ő is örülne ha megoldóna ez a kérdés, viszont az itteni nagy gyalogos-forgalom problémákat okozhatna a körforgalomban.

12:55 - A következő napirendi pont a második körforgalom (a Bethlen Gábor, a Tábor és a Villanytelep utcák kereszteződésénél) terveit foglalja magába. Ezt a polgármester szeretné idén kivitelezni ha mellette vannak a tanácsosok.

12:52 - Szász Jenő a kérdés időszerűségét veti fel. Szerinte egy viszonylag jól irányított útkereszteződésről beszélünk a Rákóczi utca esetén és felteszi a kérdést, hogy van-e szükség most 10 milliárd (régi) lejt költeni erre.

12:51 - A tervezetet visszavonta a polgármester, szerinte is kezelni kell a biciklisáv kérdését, valamint dolgozni kell a terven.

12:50 - Jakab Attila: "Nem szoktam délutánonként körforgalmakat tervezni, de ebből a tervből hiányzik a józan paraszti ész."

12:49 - A polgári tanácsos szerint az előbb említett körforgalom létrehozása luxus-befektetés lenne, a Bethlen Gábor, a Tábor és a Villanytelep utcák kereszteződésénél viszont elképzelhetőnek tartja a megvalósítást.

12:44 - A gazdasági és urbanisztikai szakbizottságok negatívan véleményezték a tervezetet. Mike Levente szerint a város forgalmi problémáit egységesen kéne kezelni, egy, a város teljes területére kiterjedő tanulmányra lenne szükség ami alapján dönteni lehetne.

12:43 - Két új körforgalom technikai és gazdasági mutatóit tárgyalják: az első Rákóczi Ferenc, Kuvar és 1 December 1918 utáck kereszteződésében, a Pethő étterem előtt jönne létre. Ez a polgármester szerint egy veszélyes útkereszteződés, jól jönne egy körforgalon.

12:42 - Incze Csongor kéri, hogy a költségvetésbe is foglalják be ezt a tervezetet, hogy idén ki lehessen vitelezni a munkálatokat. A tanácsosok elfogadták a határozatot.

12:36 - A szakbizottságok pozitívan véleményezték, Mike Levente pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a szakmában jártas cégnek adják ki a tervezést és a kivitelezést.

12:35 - Újabb megvalósítási tanulmány kerül terítékre, ez most a Bethlen-negyedi esővíz-levezető sánc felújítására vonatkozik. A munkálat értéke 127.000 RON, akár idén is kivitelezhető lenne.

12:34 - A tanácsosok elfogadták a tanulmányt.

12:33 - Péter Pál tanácsos a napokollektoros rendszer környezetvédelmi és gazdasági előnyeit magyarázza. Elmondja, a befektetés megtérülési ideje mintegy 3 év, míg a rendszerre 10 év garancia van, emellett pedig ha sikerül pályázati pénzeket szerezni, akkor a városnak csupán a költségek 10 százalékát kellene fizetnie.

12:32 - Az alpolgármester visszatért a terembe.

12:31 - A következő napirendi pont egy beruházás megvalósíthatósági tanulmánya - ez a Városi Kórház melegvízét napenergiával előállító rendszer kiépítése.

12:30 - Teljes egyetértésben fogadták el a tervezetet.

12:29 - Jakab Attila javasolja a polgármesternek, hogy merje bátran megközelíteni ezt a kérdést. Bunta szerint mindenképp lesznek még tanácskozások.

12:27 - A hatos napirendi pont a Benedek Elek Líceum bútorzatának felújítása. Szóba kerül az intézmény és a Baczkamadarasi Kis Gergely Líceum közti vita, amire minél hamarabb szeretne megoldást találni a polgármester, szeptemberre szeretnék befejezni a pedának szánt épületet, ennek egyik lépése az új bútorzat megvásárlása. Jelenleg az indokoltági tanulmányt terjesztették elő, ez szükséges a beruházás elindításához, a költségvetésben külön kerül szavazásra a téma.

12:26 - Tíz mellette szavazat nem volt elégséges, így ez a tervezet sem ment át.

12:24 - Bunta Levente szerint a számokkal való zsonglőrködés miatt tűnnek nagyobbnak a számlák. Hozzáteszi, hogy a spórolt összeg eloszlik a város területén. Elmondta, hogy decemberben öt nappal többet számláztak, ez is hozzájárulhatott a növekedéshez, igazi nagy hatást pedig akkor lehet majd elérni, ha a város teljes területén ilyen kazánt alkalmaznak.

12:23 - A gazdasági szakbizottság negatívan, míg a jogi pozitívan véleményezte a napirendi pontot. Molnár Miklós fogalmaz meg kérdést: "Ha bevált a kazán, miért magasabbak a fűtés számlák mint tavaly?"

12:22  - Az ötödik napirendi pont a biomasszás kazán átadása az Urbana Rt. ügykezelésébe. A polgármester szerint az elvárásoknak megfelelően működik a kazán, a spórlások megfelelnek az előre számolt értékeknek.

12:20 - A negyedik téma a tavaly átadott körforgalom bevétele a város leltárába. A szakbizottságok pozitívan álltak a kérdéshez, a tanácsosok pedig nem fogadták el a tervezetet, ugyanis kétharmados többségre lenne szükség.

12:19 - Két tartózkodással fogaták el a tervezetet. Időközben Szász Jenő elhagyta a termet.

12:18 - Bunta Levente írásban is kéri a panasz felvételét.

12:17 - A szakbizottságok pozitívan véleményezték a tervezetet. Sebestyén Csaba kifogásolja a korábbi munkálatok minőségét.

12:16 - Harmadikként a Szentjános utcai szennvízhálózat átadása az Urbana Rt.-nek.

12:15 - A hivatal támogatja a kérést, a szakbizottságok szintén pozitívan véleményezték, majd a tanács egyöntetűen el is fogadta a határozatot.

12:14 - A Kisköved utcában egy magánszemély kér a város területéből két kis darabot, hogy kijáratot biztosíthasson két üzlethelyiségnek - ez a második napirend.

12:13 - Változik a teherszállítókra kivetett illeték, ezért szükséges a helyi adók és illetékek összegének változtatása. Ezzel Sebestyén Csaba az MPP nevében nem ért egyet, és a polgármesternek sem tetszik a módosítás, de a törvénykezésre hivatkozva mindenképp a megszavazás mellett buzdít. A szavazás megtörtént, 10 igen szavazattal elfogadták a tervezetet.

12:12 - Napirend előtt szólal fel dr. Nagy Levente, az javasolja, hogy napirendi pontonként egy tanácsos egyszer három percet szólalhasson csak fel.

12:10 - A különfélék bekerült a napirendi pontok közé, ám a 18-as számút nem sikerült levetetni a programról.

12:09 - Többen is felvetésekkel jelentkeznek a különfélék napirendi pont témái kapcsán: földosztó bizottságról, városi rendezvényekről, a forgalomról és katasztrófavédelemről is lesz szó itt.

12:08 - A polgáriak javasolják az utolsó napirendi levételét - ez szól az alpolgármester leváltásáról.

12:07 - Bunta Levente polgármester köszönti a megjelenteket, majd Jakab Attila ülésvezető megnyitja az ülést és operativitásra szólítja fel a jelenlevőket.

12:00 - Kezdődik az idei első ülés, a tanácsosok lassacskán megérkeznek a terembe és elfoglalják helyeiket.

http://uh.ro/itthon/kozelet/5032-elo-kozvetites-a-szekelyudvarhelyi-tanacs-januari-uleserol


16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
fierzet@freemail.hu
2011-01-27 13:30:01
Alszik el olyan ideges
avatar
taylor
2011-01-27 14:19:08
Na ki fizeti a cirkuszt? Na ki?
avatar
Isty
2011-01-27 14:30:02
Na..le jenokevel, nem lesz szavazas mar??
avatar
geo
2011-01-27 14:42:46
Nah, nem dobjatok fel a lakasmaffia ugyet, ami most habzik a masik hazai portalon?
http://szekelyhon.ro/szekelyfold/udvarhelyszek/lakasat-elcsaltak-penzt-kernek-cserebe
avatar
hunilaszlo
2011-01-27 14:55:11
:D bohocok vagytok:)) iwiwen s facebookon chatelget:)) osszepisilem magam:D ovodaban a gyerekek ovoneniiiii Jenoke gilisztat evett,ovonenii Jenoke nem eleg, hogy gilisztat evett meg homokot is evett ra:)) edes istenem:D kenjetek mar Szasz Jenore azt is hogy az o gyerekei a kozpontban levo ''bombak'':)) Bunta UR egy Bohoc maradsz:))
avatar
Isty
2011-01-27 15:03:55
Hehe, kirugtak...szep munka volt.
Kirugtak a megyei tanacsbol is, ugyanezert..
avatar
hunilaszlo
2011-01-27 15:06:22
Gabor Denest (recsenyedi lakost) alpolgarmesterneeeeeeeeeeeeeeeeeek!!!!!
avatar
geo
2011-01-27 15:08:09
:)) Egyik sem jobb a masiknal, de ez is turhetetlen volt mar.
avatar
boglarka
2011-01-27 15:12:18
Hála Istennek, hogy ezt is megértük. Végre megjött az eszetek tanácsosok! Remélem, többet nem lép színre Jenő.Elegünk van belőle! Többet árt, mint használ ennek a városnak. Hogy nem érti meg valaki "ennyi tapasztalattal", hogy ideje kilépni a színpadról. Ha nem kellesz, akkor NEM kellesz, Jenő! Fogd már fel. Ha visszavonultál volna, okosabb lettél volna. Ez már egy beteg ember. Kezeltetnie kellene magát!
avatar
hunilaszlo
2011-01-27 15:14:05
geo amugy egyet ertenek veled a lakasmaffias ugyet miert nem dobjak fel?:) habar Bunta kijelentette nem is olyan reg hogy Udvarhelyen nem letezik ilyen:)O tudja..biztos utana jart a dogloknak.
avatar
hunilaszlo
2011-01-27 15:21:50
''Bunta megköszöni a jelenlétet mindenknek, a következő ülést Benedek Árpás Csaba vezeti.'' :)) ez nagyon joooo:) Arpas Csaba:)) eskuszom a mai napom feldobta a mai tanacsules a sok poennal:)) cirkusz kutyaf**a ezmellett:))
avatar
Magor
2011-01-27 16:26:31
looooooooooooooooool:) ennyi álszent, köpönyegforgató, semmiházi, celebet egy helyen:) háááttt szzééép, habár pont ilyen az egész város lakossága... Javaslom, hogy a következő választásokkor szavazzunk egy teljesen román pártra...s legyen a polgármester Vadim Tudor, s helyettese Ilie Nastase...mert őket érdemeljük. Nincs miért csodálkozzunk, hogy Udvarhely a lehetőségek városa minden cigánynak, drogosnak, "vállalkozónak", az összes jött-ment itt telepszik meg.
Sok tááááááp udvarhelyi..
Udvarhely...én így szeretlek...
avatar
nulla-tolerancia
2011-01-27 17:32:07
Én csak azt nem értem, hogy amennyiben Bunta gyakorolja a munkaadói feladatkört és már agusztusban tudta, hogy Szász csak a munkaidejének 10%-át dolgozza, októbertben 11, novemberben 16, míg decemberben 12 órát volt jelen az alpolgármester, miért nem ezzel arányosan fizette? Tehát Ő is részese volt a közpénzből való lopásnak? Egy román kömondás szerint nem az a hibás aki megeszik 7 kenyeret, hanem aki adja. Egyébként a munkatörvénykönyv 263-268 cikkelye szabályozza a munkaszerződés fegyelmi okból történő felbontásának a procedúráját. Javoslom elolvasásra. Előzetes fegyelmi vizsgálat nélkül ezt nem lehet megtenni. Ha pedig politikai leszámolás volt, akkor teljesen midegy, hogy 10 vagy 200 órát dolgozott.
avatar
Gall Maria
2011-01-27 18:15:36
Ki a franc ellenkezik a Karealja urbanisztikai jovahagyasa ellen es miert????Megint szemelyeskedes ,vagy le kell fizetni valakit??? Igy soha nem lesz haladas Szekelyudvarhelyen !!!!
avatar
gazsi
2011-01-27 18:40:57
Azmodjak Pisi mert urbanisztikai terv szerint az ut atmegy a nagyapja födjén.
avatar
nmslhl
2011-01-27 20:39:37
:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :(

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."