Itthon » Közélet

Februári EMNT javaslatok

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezetének elnöksége februárban is folytatja javaslatainak rendszeres benyújtását a Székelyudvarhelyi Önkormányzathoz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

EMNT
EMNT
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 18., 11:03
2 hozzászólás. 

A februári önkormányzati ülésre beterjesztett javaslataink:

1. Március 15., a Szabadság ünnepe

Az EMNT örömmel nyugtázza, hogy Székelyföld több településén is a helyi önkormányzatok elfogadták legfontosabb nemzeti ünnepünk, március 15-e, hivatalos ünnepnappá és egyben szabadnappá nyilvánítását.

Arra kérjük városunk tanácsosait, hogy kövessék ezen települések példáját és nem várva meg, míg a sorban utolsók leszünk, hozzanak döntést ez ügyben.

Annak érdekében, hogy nemzeti ünnepeink nagyobb figyelemnek, fontosságnak örvendjenek a fiataljaink körében, elindítunk egy programot, melynek célja, hogy a tanügyi intézmények vezetői, az illetékes pedagógusok készítsék fel a diákokat ezen események alapos megismerésére és méltó ünneplésére. Nem az a célunk, hogy a megemlékezéseken kötelező módon tömegesen vegyenek részt a diákok, hanem, hogy belső késztetésből, szabad akaratukból szánjanak időt a nemzeti ünnepeinkre.

2. Lobogjon a Székely zászló

A Székelyföld területi autonómiáját minden magyar szervezet a kampányászlójára tűzte. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a köztudatba bevitt székely zászló azóta már sok Önkormányzat épületének homlokzatán lobog. (Így van ez két éve városunkban is, a Zöld Pártnak köszönhetően!). A zászló használata több pernek is témája volt, de az elmúlt hónapokban mind pozitív bírósági/törvényszéki véleményezést kapott a nyilvános használata.

Az előbbiek tudatában, valamint azt az alapelvet figyelembe véve, hogy a városunkban működő közintézmények a helyi lakosságot szolgálják, az EMNT helyi szervezete javasolja, hogy Székelyudvarhely Önkormányzata a város minden közintézményére tűzesse ki a kék-arany-ezüst színű lobogót.

Jól megfér ott a román trikolór és az EU kék zászlaja mellett, ezzel is jelezve, hogy az egységesülő Európai Unióban – ha Románia részeként is, de – Székelyföld létezik!


Nagy Pál, elnök



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
konzervativ
2011-02-18 11:19:56
Meg hogy a Zold Partnak koszonhetoen! Pali, el vagy-e bolondulva?
avatar
fkv
2011-02-23 20:05:48
felvilágosítás
Most látom a bejegyzést...
Egyáltalán nem vagyok elbolondulva. a zászló azért van kitéve, mert a kampányban a vitaesten Jakab Attila egy-egy székely zászlót adományozott Bíró Enikőnek és Szász Jenőnek, hogy igérjék meg, bármelyik párt nyer, kiteszik a zászlót. Ez aztán meg is történt, azok után, hogy évekig Jenő polgármesterként és SZNT alelnökként nem tűzte ki a Városházára a zászlót...
Érthető?
Persze helyesebben úgy hangzik, hogy a zöldpárti színekben bejutott Jakab Attilának köszönhetően.... B)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."